Рома изтръгна точка от Наполи на "Олимпико" (видео)

23:43
Рома изтръгна точка от Наполи на "Олимпико" (видео)
Рома и Наполи завършиха наравно 2:2 на стадион "Олимпико" в Рим в среща от 35-я кръг на Серия А.

През първото полувреме вълците бяха много по-добрият отбор на терена и пропуснаха няколко стопроцентови голови положения. След удар на Тадей от дистанция Де Санктис изби, като топката попадна в Гаго, който от два метра шутира покрай страничната греда. След това пък Къркич центрира перфектно отляво, но Маркиньо с глава стреля над напречната греда. Все пак в 41-та минута след пробив на Алесандро Роси по десния фланг, защитникът центрира остро по земя към границата на малкия пеналт, откъдето Маркиньо засече топката във вратата на Наполи - 1:0.

След почивката гостите доминираха, а отборът на Рома сякаш не беше същият тим, който мачкаше съперника през първата част.

Още в 49-та минута Камило Зунига с топове шут по диагонала изравни резултата, пращайки неспасяемо топката в горния ляв ъгъл на Лобонт.

По-късно Мацари пусна в игра Пандев, заменяйки Дземайли. Гостите започнаха да създават голови положения едно след друго, но и пропускаха със същата лекота. В 68-та минута те най-накрая стигнаха до втори гол. Пандев намери Кавани на границата на наказателното поле. Уругваецът беше в позиция един на един с Кяер. Кавани си освободи позиция за удар и с параболичен изстрел с десния крак препарира Богдан Лобонт. Гостите изглеждаха сигурни, че ще си тръгнат с трите точки, но в последните минути Рома се вдигна.

В 88-та минута след центриране на резервата Тало Фабио Симплисио с воле засече топката в долния ляв ъгъл на Де Санктис. Така бе оформен и крайният резултат. Наполи се изравни по точки с Лацио на третото място, като и двата тима имат по 55 пункта. Рома остава на седма позиция с 51 точки.









Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари