Венгер: Странно е, че Пеп реши да напусне Барса

23:10
Венгер: Странно е, че Пеп реши да напусне Барса
Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че е учуден от решението на Хосеп Гуардиола да напусне Барселона.

Както е известно, днес бе оповестено, че от следващия сезон каталунците ще бъдат водени от досегашния помощник на Гуардиола Тито Виланова.

"Изненадам съм. Понякога не е правилно да се взимат важни решения в такъв момент, когато си преживял голямо разочарование, като това, през което Барселона премина с отпадането от Шампионската лига," заяви Вегер.

"Може би Гуардиола не показваше на какъв стрес е подложен, но може би му е коствало повече, отколкото се виждаше. Никога не знаеш какво изпитва даден човек", допълва специалистът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

barcaa
28.04.2012 16:03

барса отново ще е на върха, но пеп ? не мисля...

qko_ciklq
28.04.2012 15:54

За разлика от Венгер има хора които като усетят че вече са изчерпани за даден отбор и по никакъв начин не помагат за неговото положително развитие си тръгват доброволно

catalan
28.04.2012 14:21

Пеп като пое барса бяха с 16 точки зад реал предния сезон и спечели всичко като изгони главни футболисти като роналдиньо и деко, така че не се обеснявайте че е наследил готов отбор, с риикард последната година Барса си бяха даже слаби, така че 15 годишни мизерници да не говорят

catalan
28.04.2012 14:18

Тоя кво си вре носа, пеп за 4 години спечели повече от колкото тоя за 5 живота

Turek
28.04.2012 13:15

Няма нищо изненадващо, че напуска. Когато застана начело на Барселона отбора беше на практика готов и той пожъна плодовете на успеха. Сега половината играчи вече издишат от възрастта си и трябва да се гради нов отбор но това не е като да напишеш титулярния състав, а си иска работа. Гуардиола обаче не му се работи, а може и да осъзнава, че няма качества да го направи.

ceco26
28.04.2012 13:10

Пеп постигна много с Барселона последните години, но аз се чудя дали това не бе просто златен шанс за отбора им да вземе различни купи с този невероятен състав и след 2 години да е само история...? Нещо като при Боаш и Порто, където Боаш в Челси не се наложи, а Порто и да станат шампиони, то ще е само в Португалия, а и самите те са по-слаби вече... Все пак браво на Пеп, защото успя да вземе най-доброто от отбора и да спечели тия купи, но според мен с това напускане прави много трудно постигането на подобен успех отново /камо ли с друг отбор/.

futbolista_rs
28.04.2012 11:24

Човекът спечели всичко с Барса и вече няма стимул. Не е безочлив като Венгер, който въпреки многото провалени сезони не иска да се махне.

123456789
28.04.2012 11:16

Тоя наследи супер добрия отбор и сега всички го имат за най-великия ! За толкова години измисли само 1на тактика и вече се пропука,и тоя циганин преди първата трудност се отказа ! ЕЕЕ не може само Меси да му прави играта !

Azz1n0th
28.04.2012 11:31

Личи си че си фен на Челси ...

arsenal4yy
28.04.2012 10:17

Как не ви е срам..да казвате,че Пеп е направил разочароващ сезон вие добре ли се..някакви псведо фенове на Барса..4години=13купи..тази година стигна до 1/2 финал в ШЛ,2място в първенството,финал за купата на Испания..Пеп е много добър треньор,явно наистина не е можал да издържи на психиката,според мен той ще си почине няколко години и ще стане треньор на Арсенал..на Арсенал,защото бях чел,че с Венгер са в добри отношения и иска да бъде треньор в Премиершип и беше споменал,че би искал да е на Арсенал..дори и да не е на Арсенал..99% ще стане треньор в Англия на голям отбор *smile* УСПЕХ ПЕП

RealMafia1
28.04.2012 01:31

Като фен на Реал Мадрид искам само да изкажа едно голямо Уважение към този човек според мен той е сред най-добрите трима тренери в света за всички времена.Даде адски много на Барселона той направи така че целият свят да трепери от този отбор и това ще бъде още дълго време надявам се един ден да се завърне на Ноу Камп и пак да застане начело на един от най великите отбори в света

ПОКЛОН ПРЕД ТОЗИ чОВЕК ; ПЕП ГУАРДИОЛА

dzhalev_71
28.04.2012 01:03

Към всички фенове на Барселона: Не се обиждайте от това което ще прочетете.
Преди всичко Пеп Гуардиола е голям треньор и когато пое Барса бях чувал за него само като футболист. Имах някакви предчувствия, че този човек ще направи нова ера в Барселона и ето че се оказах прав. Тези 13+ купи са доказателство за това, че Пеп си е свършил добре работата и е време за заслужена почивка. Кофти е, че реши да напусне така изненадващо дори аз не го очаквах, но всеки има право на избор. Явно той го е обмислил добре, за да го направи.
Колкото до бъдещия му заместник - Тито Виланова мисля, че другия сезон ще е сезонът на Реал най-вече защото на играчите на Барса ще им е малко трудно да свикнат с Тито като с треньор вместо както си беше сега помощник на Пеп. Но ако не е другия сезон съм убеден че и той ще пожъне същите успехи като Гуардиола стига да е слушал внимателно какво му се говори.
А на Пеп му желая успехи независимо на кой отбор ще застане начело от лятото или след кратката почивка от която без съмнение има нужда.

Manower
28.04.2012 00:52

Като един истински фен на Барса ми е тъжно от цялата новина....винаги съм го харесвал и винаги съм имал доверие в него, въпреки плюениците по негов адрес и за мен лично разочароващия сезон на отбора. Голям човек, но явно напрежението си оказва думата. Има голямо бъдеще, все пак е толкова млад. Дано Тито да надгради от успехите на Пеп и оправдае очакванията. MES QUE UN CLUB!! SOLO BARCA!!!

jan4o
28.04.2012 00:41

Довиждане Пеп ! *sad* Чакаме завръщането ти... *sad*

Stan1926
28.04.2012 00:24

Според мен Барса трудно ще успеят да го заместят, наистина голям треньор!

Johan_Cruyff_14
27.04.2012 23:32

"Може би Гуардиола не показваше на какъв стрес е подложен, но може би му е коствало повече, отколкото се виждаше. Никога не знаеш какво изпитва даден човек", допълва специалистът.

Именно! Тази снимка(показваща вида му през 2008-ма и 2012-та) доказва всичко:[@link http://i.imgur.com/Y43MK.jpg]

Johan_Cruyff_14
28.04.2012 00:01

Ще ти отговоря с първите думи на Пеп в днешната пресконференция: „Искам да знаете, че това не беше лесно решение, но ще опитам да обясня какво чувствам и се надявам, че хората ще ме разберат. Винаги съм искал кратки договори, защото изискванията в Барселона са огромни. Изживях това като футболист и знам точно за какво става въпрос. Смятам, че четири години са цяла вечност за един клуб. Не исках договор, който ще ме накара да взема решения, които не желая. Още през есента съобщих на президента и на футболния директор, че това е краят на ерата ми в Барселона, но не можех да го споделя на играчите, защото тогава щеше да стане трудно за всички. Вече сме извън надпреварата за двете големи отличия и мога спокойно да съобщя тази новина. Удовлетворен съм, че въпреки всички резултати, само мен няма да ме има в отбора. Искам публично да благодаря на играчите, те са това, което осмисляше методите ми, тези които са тук, и тези които ги няма вече. Те направиха удоволствие, това да ръководя този клуб, нещо което извършвах с голяма страст. Но преди всичко искам да благодаря на всички вас, за това, че направиха мечтите ми истински. Не можете да си представите какво означава това, да видждаш такива неща, мач след мач."

aa2
27.04.2012 23:48

Така е, когато си нов в тази професия никой не очаква от теб чудеса, но когато си спечелил всичко редовно, година след година, всички очакват от теб същото всяка следваща година.Явно той е по-слаб психически(не казвам, че е слаб психически, а че е ПО-СЛАБ), и не издържа на напрежението.Аз лично не мисля, че има някой от вас - истинските фенове на Барселона, който да обвинява Гуардиола или да му се сърди за това, че не Барселона не спечели титлата или ШЛ.Жалко за него, много приятен човек, дано скоро го видим на върха отново.

avenger_
27.04.2012 23:40

Еее , и годинките си минават една по една . *joking*