Виданов: Хората в чужбина свързват България със Стоичков

10:19
Виданов: Хората в чужбина свързват България със Стоичков
"Хората в чужбина свързват България с постиженията на Христо Стоичков. Това е най-добрият футболист в историята ни", сподели пред полските медии десният бек на Заглебие Любин Павел Виданов.

Бившият футболист на ЦСКА София не е играл за България от победата над Уелс в евроквалификациите, но въпреки това е готов да откликне на повиквателна.

"Както вече споменах, имам пет или шест мача за България. За последно играх в евроквалификацията с Уелс, когато треньор беше Лотар Матеус. Спечелихме с 1:0. А преди това участвах в контролата със Саудитска Арабия, в която също надделяхме, този път с 2:0. Всичко е възможно във футбола. Важното е да играеш по най-добрия начин и да се раздаваш до край. След това селекционерът те забелязва и ако има нужда от теб, ти праща повиквателна. Условието е едно – да играеш наистина добре. Има голяма конкуренция в тима. Например, Станислав Манолев от ПСВ", сподели Виданов.

Попитан кой е най-добрият футболист на България за всички времена, защитникът бе категоричен – Христо Стоичков.

"Определно да. Вижте в какви отбори е играл. Колко гола е вкарал? ЦСКА, Парма, да не говорим за великата Барселона. Спечели Златната топка през 1994 година. Всеки помни това. Когато кажеш Стоичков в чужда страна, веднага ти отговарят "Футбол, България". Това е иконата. Хората свързват страната ни с неговото име, постижения и голове. Това е безспорно най-добрият и популярен футболист в България", добави той.

Виданов каза още, че се чувства страхотно в Полша и нищо не му липсва в Любин.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари