Иванков: Имаме нужната класа и всичко зависи от нас

10:40
Иванков: Имаме нужната класа и всичко зависи от нас
Димитър Иванков едва ли е сънувал по-голям кошмар от това да получи гол в Дъблин още в 35-ата секунда. Вратарят обаче не загуби самообладание и в решаващите моменти по-късно в мача бе безупречен. Не случайно той бе футболистът, който заедно с Илиян Стоянов говори най-много пред българските журналисти в миксзоната след мача. Митко отдели време и специално за читателите на "Меридиан Мач". Той призна, че не е очаквал да бъде титуляр, говори за ситуацията около вратарския пост, за климата в отбора и впечатленията от отминалата среща.

- Митко, какъв е коментарът ти за мача?

- Мисля, че предвид насоката, в която той тръгна и голът още в първата минута, който получихме, се представихме добре. Запазихме самообладание и успяхме да наложим нашия начин на игра. Искахме да променим резултата, успяхме. Разбира се и противникът имаше своите шансове, но равният резултат е справедлив.

- А ще бъде ли достатъчен за целите ни, предвид това, че разликата в точките се запазва?

- Сега само може да гадаем по тази тема. Надявам се в сряда да спечелим трите точки във важния мач с Кипър и да продължим мач за мач, пък каквото стане. Аз мисля, че шансовете се запазват, но не мога сега да гадая в какъв процент. Все пак са минали само четири мача. Факт е, че нямаме победа и дано в сряда зарадваме нашите привърженици с една хубава игра и една победа.

- След изравняването кое повече искахте, да запазите равенството или да победите?

- Аз мисля, че се опитахме, както и в началото на мача да наложим нашия стил на игра и да играем по-агресивно, да държим топката по-далече от нашата врата. Мисля, че на моменти се получи, но не можем 90 минути да играем така, както треньорът иска от нас. Ако можеше, щеше да бъде перфектно, но мисля, че се справихме със задачите, които ни беше поставил и с малко повече шанс и късмет можеше и да победим.

- Треньорът беше ли доволен от вас и какво ви каза в съблекалнята?

- Поздрави ни за играта и каза, че сега наистина трябва да мислим само за мача с Кипър в сряда. Аз самият съм сигурен, че този мач няма да бъде лесен и за това трябва да се концентрираме изцяло върху него.

- Изглеждахте доста по-добре на терена в сравнение с предишните мачове, какво се промени през последните седмици?

- Играем с по-голямо желание и с по-голям хъс, което е радващо. Наистина искаме да печелим и не се предаваме дори след такива тежки удари като този, които получихме секунди след първия съдийски сигнал.

- След гола кой беше най-критичният момент лично за теб, направи няколко много добри спасявания?

- Не мога да кажа, че съм бил напълно спокоен. Възползваха се от грешка в нашата защита, вкараха ни и след това напрежението беше и по-голямо, защото нов техен гол на практика ни отписваше. Те обаче се прибраха и разчитаха на контраатаки, което като се има предвид кой е треньорът им, е съвсем логично. Аз мисля, че ние запазихме нашия ритъм и това ни помогна.

- Предварително беше ли настроен да си титуляр?

- Не, не. Гошо преди мача каза, че има някакви проблеми и в последния момент решиха аз да пазя.

- Ти как би казал след този мач: оставаме непобедени или изпуснахме победата?

- Добре е, че нямаме загуба, но е тъжно, че нямаме победа. Това е факт и както казах трябва да направим всичко възможно още тази седмица да го променим. Ако я постигнем ще запазим шансовете си за класиране на второто място.

- Като видя що за отбор е този на Ейре, стана ли по-голям оптимист?

- Да, разбира се. Не бива обаче да изпадаме и в някаква еуфория. Наистина направихме равен срещу един от фаворитите на чужд терен, при това с добра игра. Преди това те бяха победили и Кипър, и Грузия тук, нас не можаха и очевидно ние ще сме отборът, който ще застрашава спокойствието им до края.

- С Бербатов и Мартин Петров, този отбор заслужава ли да играе на световно първенство?

- Бъдещето ще го покаже. Дано не пропуснем и това световно, защото е жалко за нас. Имаме добри футболисти. С Бербатов, Мартин, Божинов и останалите момчета, които днес не бяха с нас потенциалът ни е голям. Имаме нужната класа и всичко зависи от нас. Надявам се да го покажем в предстоящите мачове.

- Съгласен ли си с мнението на Боби Михайлов, че треньорската смяна се е отразила положително на отбора?

- Поне засега резултатите и играта говорят красноречиво, че е така. Трябва да продължим така и да затвърдим това впечатление и в следващите мачове.

- Как гледаш на противопоставянето "левскари" - "цесекари" в националния отбор и обвиненията към Мъри, че залага на "сините"?


- Не съм чул и не знам нищо за такова противопоставяне между нас. Това ще е пагубно и е глупаво. Не знам да има уважаваща себе си държава, в която играчите в националния отбор да се делят по клубна принадлежност. Това ще ни провали. Аз лично нямам никакви проблеми с никого, независимо какви цветове защитава.

- Кое беше решаващото за "хикса" - играта в защита или играта в нападение?

- Еднакво. След гола имаше нужната концентрация в защита. В атака имахме положения, но и те имаха, така че, заслугата е на всички за добро или лошо. Все пак най-много от всичко искахме да победим.

- Поиска фланелката на Шей Гивън, но той не тия даде...

- Даде ми я, но не терена, а след като се прибрахме в съблекалнята. Взех я за спомен имам и доста приятели, които го харесват и симпатизират на Нюкасъл.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация