Наполи се изкачи на пето място в Серия А

10:21
Наполи се изкачи
на пето място
в Серия А
Наполи се изкачи на пето място в Серия А, след като победи с 2:0 у дома предпоследния Новара в среща от 33-ия кръг. С този успех домакините сложиха край на серията си от пет
мача без успех в първенството.

Срещата бе прекъсната за около 20 минути в началото, след като главния съдия получи контузия на рамото. Наполи се доближи на точка от четвъртия Удинезе, който завърши 0:0 като гост с Киево Верона.

Единсон Кавани и Паоло Канаваро се разписаха за победата на тима на Наполи, който е на пето място в класирането с 51 точки актив пет кръга преди края на сезона. Новара е на 19-то място с 25 точки.

Двубоят ще се запомни със странния инцидент с главния съдия Даниеле Довери, който получи контузия на рамото още в първата минута. Той напусна терена, но след 18 минути се върна и срещата се доигра.

В друг мач от кръга Катания победи Аталанта с 2:0 с голове на Алехандро Гомес и Фелипе Сеймур. Катания е на осмо място в класирането с 46 точки. Удинезе пропусна възможността да се изравни по точки с третия в Серия А Лацио, след като завърши 0:0 като гост на Киево.

След равенството Удинезе остава на две точки от третото място, даващо право на участие в квалификациите на Шампионската лига. Срещата за Удинезе беше първа след смъртта на бившия футболист на тима Пиермарио Морозини, който почина на 14-ти април. Морозини колабира, а на път за болницата почина по време на гостуването на неговия тим Ливорно на Пескара в мач от Серия В.

Футболистите на Киево и на Удинезе имаха няколко дбори възможности, но така и не успяха да си отбележат гол. За Киево Алберто Палоски пропусна да се разпише в 36-та
минута, а Сирил Теро пропусна дузпа две минути преди края на първото полувреме.

В другия мач Парма победи с 3:0 Каляри. Себастиан Джовинко се разписа от пряк свободен удар в 23-та минута, а през втората част дузпи реализираха Серджо Флокари и Стефано Окака-Чука.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация