Winner.bg Ви пита: Кой каква я свърши снощи?

12:13
Winner.bg Ви пита: Кой каква я свърши снощи?
Националният ни отбор завърши 1:1 при гостуването си на ЕЙРЕ в Световна квалификация от група 8. С оглед на програмата, спечелената точка може и да се окаже добър резултат за нас. България запазва шансовете си за класиране на финалите в ЮАР, като победите в предстоящите домакински мачове са задължителни.

Снощи всички изтръпнахме, когато ирландците ни поведоха още в 1-а минута и вероятно много от вас са си помислили, че кошмарът от мача със Сърбия се повтаря. Осакатеният от многото контузии български тим обаче показа, че има потенциал и можеше дори да стигне до победата.

За мача с ЕЙРЕ Станимир Стоилов извика доста "спорни" футболисти в националния отбор. Димитър Иванков, Станислав Манолев, Илиян Стоянов, Игор Томашич, Живко Миланов, Димитър Телкийски, Благой Георгиев, Станислав Ангелов, Стилиян Петров, Димитър Рангелов, Ивелин Попов, Радостин Кишишев, Велизар Димитров и Димитър Макриев бяха играчите, които защитаваха трикольора снощи.

Сега ви питаме как според вас се представиха те? По мнение на фенове и специалисти, Стилиян Петров, Станислав Манолев и Радостин Кишишев са били най-добрите в нашия отбор. Припомняме ви, че последните двама са част от онези, нарочени за "спорни" футболисти в лагера си.

Димитър Телкийски пък почти единодушно бе обявен за най-слабия в снощния мач, а централната ни двойка защитници отнася много критики.

И така, въпросите ни към вас са следните:

►Хареса ли ви играта на България снощи и закономерен ли е крайният резултат?

►Как според вас се представиха футболистите, чието място в състава ни бе подложено на съмнение от фенове, медии и специалисти? Става въпрос за Радостин Кишишев, Илиян Стоянов, Игор Томашич и Димитър Телкийски.

►Как бихте определили играта на националите ни без Бербатов? По-идейна и разнообразна или лишена от острота и изненада?

►Кои бяха най-добрите и кои най-слабите в отбора ни?

►Любителите на сметките са на мнение, че спечелената точка е добър резултат и ни остава шансове за класиране. Вие какво мислите?

►И за финал, дайте оценка по десетобалната система на всички футболисти, които играха снощи срещу ЕЙРЕ. Разбира се, дайте мнението си и за тактиката, смените и ръководенето на мача от страна на Станимир Стоилов.

Очакваме вашите коментари!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

RSH_Botev
31.03.2009 00:44

Да добавя и аз нещо *wink* .Драгнев нз дали контузените играчи щяха да се предствят така добре,примерно на дали Бербатов щеше да влиза в единоборства така,както уж по слабите ни нападатели.Като цяло ми хареса игрта на нашите,имаше дух,борба и всеотдайност,която липсва на "звездите"ни!
дано да не сам обидил някои с мнението си,то си е мое,може да не ми обращате внимание *joking*
БЪЛГАРИ ЮНАЦИ

grishyta
30.03.2009 19:22

Точката си е точка. Като игра повече играхме защитно.Ще чакаме до сряда да видим как ще свършат двата мача. *wink*

DeAgLe
30.03.2009 07:16

spored men puskaneto na igor tomashich kato titolqr v centara ni izigra losha shega naprimer Ivan Ivanov shteshe da se otrazi mn po dobre v centara na zashtitata a i puskaneto na velizar spored men mn zakasnq no kato cqlo otbora odavna nee igral tolkova dobre

dragnev_
29.03.2009 21:17

Ние бяхме по-класния отбор и показахме красива игра, въпреки всички проблеми с контузени играчи преди мача. Разбира се има още какво да желаем ,но един отбор не се гради за ден или два .В отбора имаше ДУХ , което ми дава надежда че БЪЛГАРИЯ ще се класира за ЮАР въпреки всички песимистични мнения на някои "пишман" журналисти и всякакви разбирачи.

tupka4a
29.03.2009 20:50

Аз съм доволен от играта, че се допускат грешки и никой не е застрахован от тях всеки го знае. Най-много се кефих на борбеността на нашия тим, преди като ни вкарат гол се започваше едно ходене като бабички (а иначе имаме класни професионалисти). ЕВАЛА, дано имаме и по-големи успехи!!!

Astra_GSI
29.03.2009 20:38

Тунчев къв е тоя тунчев че Мечо не игра добре е повече от ясно за И.Стоянов без коментар (трагедия е) но не мисля че трябва делим национала на сини,червени,оранжеви,зелени и др.За ме играха мн приятен футбол и доста стегнато.Мъри едно голямо ЕВАЛАТА *thumb_up*

komitius
29.03.2009 20:05

Според мен можехме да вземем мача,но индивидуални грешки ни провалиха.За мен наи слаби бяха Илиян Стоянов и Димитър Телкийски.Просто Мечо бе незабележим а Илиян сбърка доста топки.Но искам да отбележа,че ситуацията от която падна гола на ЕЙРЕ нямаше никакъв фал,а си беше тъч топката. *evil*

lubo_309
29.03.2009 19:50

За кво говоря, за кво ми говорите. Написах на чист български език, че трябва първо да прочетете няколко коментара и после да пишете, а вие ме критикувате даже и без да ми прочетете целия коментар. Това ако не е доказателство за най-силното качество на Ц(*КАРИТЕ, аз не знам какво друго да кажа. *joking* Все пак мен би ме било много срам, любимият ми отбор да пада с 5-6 гола разлика и ако се случи нз дали не бих си променил мнението за него. Изключвам националния, защото съм българин и това няма да се промени никога. Спрете да делите отбора на сини и червени. Да, не казвам, че "синята" защита, както я наричате, не допусна грешки, но който и да играеше друг също няма застраховка от грешки. Не е толко важно кой, а как играе. Видяхме много от така наречените други варианти за националния отбор и те не бяха на ниво, когато имаха шанс. Резонно се даде шанс на момчетата от снощи, а това до колко те са се представили и как, ще го оценява трениора със следващите си повиквателни.

Pechenqgata
29.03.2009 19:36

lubo_309 има няколко контузени от тезикоито си изброил, така че ми се струва че няма за какво да обвиняваме Мъри, според мен единствено Телкийски не си свърши работата както трябва иначе нямам други забелейки към Мъри *smile*

Pechenqgata
29.03.2009 19:32

Като цяло отбора игра добре но имаше някой доста фрапантни грешки в защиита, а в нападение ми се струва че бяхме доста беззъби особено през втората част на мача, но иначе като цяло мисля че момчетата защитиха честа на България!

profil_x
29.03.2009 19:20

Смешни играчи като Томашич, Телкийски, Миланов, Стоянов нямат място в отбора. Има безброй алтернативи и много по-добри защитници от тях. Видя се че сред говеждата защота изпъкваше името на Манолев , който направи добър мач и всеки би забелязал че не е от говеждата школа. Иначе голям мач направи Кишишев. Ако Миланов беше останал в игра едва ли отбора щеше да изглежда така. Адмирации за Иванков - единствения който достойно защити синия провал в националния отбор. И все пак резултата е добър ЕЙРЕ - Левски (ветерани) - 1:1.

lubo_309
29.03.2009 19:05

Ле-ле колко съм бил заблуден *stop* Тоя мъри трябваше да извика и да пусне като титуляри следните футболисти за мача с Ирландия: И. Петров, Бранеков, Тунчев, Илиев, Котев, Тодоров, Янчев, Ст. Петров, М. Петров, Бербатов и Лазаров. За пояснение всичките са бивши и настоящи футболисти на Ц(*КА. Просто съм убеден, че по-добър вариант нямаше, нищо че половината са контузени или не възстановени, те са от наште. Това че нямат официални мачове към момента на изготвяне на състава също не е важно, нали са наши хора значи няма по-добри от тях, а и да не забравя Мъри да си подаде оставката веднага. То се вижда, че повече от това не може да направи. Пенев джуниър трябва да е национален и това е. Грандоманщината Ви няма нито край, нито срам. Поне прочетете 5 мнения и тогава пишете. Стига сте пели една и съща песен, щото освен банални сте направо смешни Машнете си червените лещи, щото очила разбрах, че нямате *sick*

tedino
29.03.2009 18:48

Бих дал висока оценка на Иванков и ниски на Томашич и Благой Георгиев.Харесаха ми и изявите на Кишишев,добре направиха,че го повикаха в отбора.
Относно класирането:Моето скромно мнение е,че нямаме шанс за класиране(колкото и да ми иска да не е така *wink*  ,тези 7 точки са прекалено много голям аванс за ЕЙРЕ,въпреки че имаме нагледно лесен мач с Кипър(който вече сме длъжни да вземем).

rusev11
29.03.2009 18:30

Като цяло нашите играха добре.Забелязват се обаче недопустими грешки.За мен Томашич,Телкийски и Топузаков нямат място в този отбор.За тяхн сметка могат да се повикат Илиев Генков Лазаров.Личи си обаче че стила на игра е променен и то към добро.Опитваха да играчт с 1 2 докосвания на скорост по земя.Все пак Мъри да намери малко време и да погледа и други кандидат национали стига е залагал само на тия които познава,това не означава че няма по-добри.Със завръщането на Тунчев, Бербатов, Божинов, Петров и Петков(определено по-сигурен от Иванков)нещата ще са много по добри.

rusev11
29.03.2009 18:25

Ето един евентуален титулярен състав според мен: Петков, Манолев,
Тунчев, Стоянов,
Миланов (евентуални резерви:
Кишишев, Илиев, Иван Иванов) Халфове:
Георгиев, Ст.Петров ,Ангелов, М.Петров
(евентуални резерви: Янков, Лазаров, Димитров може и още някой др.не се сещам сега)
Нападатели:
Бербатов, Попов (евентуални резерви:
Божинов, Рангелов, Генков....)

lubo_309
29.03.2009 17:38

За Наско Сираков мога да кажа, че въпреки, че си показа г*за на сектор Б-е в един мач, си остава една от сините легенди, един от сините голмайстори и т.н. А колкото до експертите ги видяхме колко разбират от футбол, за това най-вероятно някои няма да си дадът мнението до мача с Кипър или до първата издънка на Мъри, защото цяла седмица плюеха състава, трениора и т.н., а в крайна сметка се видя, че момчетата могат и желаят. Винаги ще има и негативи, но това беше ПРИЛИЧНО представяне, нито е нещо супер, нито е трагично, а на хората дет са заложили за убедителна ирландска победа им пожелавам да заложат и за такава на Кипър, щом като имат излишни пари. *joking*

the_kiler
29.03.2009 17:23

До голяма степен вратаря Иванков спаси отбора.
И разбирасе късмет.

footskater_sam
29.03.2009 17:11

според мен бяхме по добрия отбор през по голямата част от мача- имахме нащастието на получим гол още в 36 секунда, което веднага ни постави в неигодната позиция на изостващ в резултата при това гост- след като изравнихме логично 75 "напъване" тима ни беше по-изморения и отстъпихме инициативата в последните минути.Извода - дори и без големите си звезди сме по стойностния отбор от двата и ако не бяха ужастните равенства в начлото сега можехме да имаме шанс да се борим дори за 1во място *smile*

antidop
29.03.2009 16:59

Стилян игра като истински капитан,Иванков също отличен на вратата,тинката се включи много добре останалите също дадоха всичко от себе си освен но,централната ни двойка игра слабичко, като телкииски нямяше толкова слаб играч на терена.Това беше безспорно наи силният мач на нашите от началото на квалификациите дано така да продължават. *thinking*

red_gendo
29.03.2009 16:43

Lucas_Podolski незнам какъв псевдо експерт си ти , но ако играта на Благо ти е харесала значи си по скоро душевно разконцентриран да не кажа друга дума. Нима няма играчи играещи в Руското първенство които са с достатъчен опит , наблегнах на Пеев , като самия той каза , че е готов да играе за национала ? А колкото до този твой кумир Наско Сираков, то незнам дали друг от левскарите го харесва ама ти сигурно му целуваш ... снимката всяка сутрин. Не виждаш ли че той проваля отбора, надявам се Мъри да не го слуша, че аман от такива скапаняци, как се намърда в националния гадината незнам. А колкото до това,че Руското първенство почнало скоро , 2 кръга изминаха, експертче, да не искаш да свърши и тогава да ги викат? Като си експерт видял ли си че Кушев за тези два кръга е в страхотна форма и вкарва във всеки мач? ЕКСПЕРТ - има една Българска поговорка, като си оакан много недей да вириш глава , та и ти , не дей дава акъл на хората като не си запознат, защото публиката идва на стадиона ако играта е харесала и не дей да казваш на хората дали са прави или не а просто си остави мнението, псевдо експерте .

mom4e_bor4e88
29.03.2009 15:53

еи синкавчо ако имаше повече хора като тебе,и като мене zащото и аz сам на това мнение,даже ще бьда по критичен и от теб,докато националниа отбор се дели на сини и червени няма да имаме национален отбор,дори и в пресата го делят.Вчера четох в един саит,цитирам Станимир Стоилов пуска синя отбрана в мач zа zапаzване на надеждите zа мондиал 2010,ами това сме си Бьлгарите!!!!!1-пресата трябва да спре да говори на сини и червени,2-феновете да спрат да се делят на сини и червени и да могат когато играе националния отбор да не се делят на сектори и да пеем химна целия стадион отборите да ги е страх като идват!3-хората които играят в националниа отбор да раzберат че играят с националната фанелка и да носят гордост,а да не мислят само как да се нагьлтат с пари,СЛЕД ТЕЗИ 3 МНОГО ВАЖНИ УСЛОВИЯ ЩЕ ИМАМЕ СУПЕР НАЦИОНАЛЕН ОТБОР С КОИТО ДА СЕ ГОРДЕЕМ!!!!

Barazite
29.03.2009 15:52

1 Въпрос:На мен лично играта много ми хареса и допадна *smile*Резултата е напълно закономерен *stop*
2 Въпрос:Направо останах очарован от играта на Кишишев,който влезе игра със сърце и мъжество.Стоянов много добре се представи
3 Въпрос:На този въпрос мисля че сме единодушни,че без Берба играта е по разнообразна
4 Въпрос:Мисля,че сред най-добрите бяха Стилян,Ст.Манолев,Кишишев и Пелето.Най-слаби безспорно бяха Благо, Мечо,Игор и Велизар
5 Въпрос :Значи засега шансовете ни с Ейре са 50 на 50,ако ги биеме в София отиваме в ЮАР 2010
6 Въпрос :Иванков- 7 ,Живко-5.5,Кишишев 8,Игор-5 ,Стоянов-6.5, Манолев-6.5,Мечо-5,Ангелов-7, Стилян-9 ,Благо-5, Ивелин-5.5, Рангелов-6.5, Макриев-6, Велизар-5.5....
Мисля,че тактиката с много владение на топката е прекрасна за играчи от нашата класа.Смените бяха предвидими с оглед на ситуацията в отбора.И за финал пожелавам на всички ни да се класираме за световното

cesekarchetooo
29.03.2009 15:34

И накрая, най-добрия на терена за мен - Иванков. Може да съм цесекар и Митко да играе на приливи и отливи, но когато играе наистина добре, го признавам. Успех на нашите момчета... както казах преди мача, шансове за класиране нямаме, но поне да ни зарадват с добра игра. Сериозно обмислям дали да не дойда на Васил Левски срещи Кипър...

cesekarchetooo
29.03.2009 15:33

Това ни беше най-добрия мач от началото на квалификациите (може би след първото полувреме срещу Черна гора). Съжалявам единствено, че не смени Мечо и не викна Иван Иванов в състава. Видя се, че в защита сме зле. Илиян Стоянов започна колебливо, но след това коригира грешките си до известна степен. Игор Томашич не е за национала - трябваше да пусне Топчо. За Манолев - като ви четях коментарите, щях да падна. И срещу Швейцария, и срещу Ирландия, той бе най-острият футболист. Вижда се, че опитът натрупан в Литекс му се отразява добре, и комбинира много успешно с Ивелин Попов. Тинката се включи успешно (изненадващо за мен), а в центъра всички бяха на ниво - естествено Стилян беше най-добър - той беше навсякъде. В атака бяхме доста беззъби, но все пак не може да очакваме от Рангелов да замести напълно Берба. Макриев се представи доста добре - мисля че неговата задача бе да увлича защитници със себе си, а и спечели няколко високи топки. Дано срещу Кипър да го пуснат титуляр.

Lucas_Podolski
29.03.2009 15:03

Леле, леле, псевдо критици. Вие кой мач гледахте вчера бе. Единия иска играчи от руското (ало, 1. Благо да не играе в Египет, 2. Генков е от "най-стабилните" играчи, 3. Не обвинявай Наско Сираков, щото никой и в предишния треньорски състав не ги е викал)
Другия плюе Манолев - той внесе най-много разнообразие, или забрави положението което направи за Благо (което той мн лекомислено пропиля и ако ме питате не е за националния)
Наистина Томашич и Стоянов не са оптиланата централна двойка, но като си помислите те никога не са играли заедно.

andibb
29.03.2009 15:01

Докато състава се определя от болни мозъци и менижерски интереси национали те ни ще изглеждат винаги трагично. Не може да не повикаш Емил Ангелов който вкарва във всеки мач по два гола.Има много други който заслужават да носят националната фланелка.Но докато Стойлов е треньор ще вика само тези който му наредят.

roommen
29.03.2009 15:00

►отборът игра разумно, резултатът е напълно реален
►всеки даде каквото можа , Телкийски се опита последните 15-20 минути да се раздвижи и да задържи топката ,но само това е крайно недостатъчно
►без Бербатов се получи колективна игра ,незная каква изненада и острота се тръси в него той е абсолютно предвидим за защитата на противника
►най-добре се представиха Петров,Ангелов,Иванков на другият полюс Димитров,Телкийски ,Макриев - както чета коментарите доста хора дават слаба оценка на Манолев ,аз лично смятам че игра доста добре всички грешки които направи бяха в края на мача в следствие умората която беше натрупал .Виждам у него един надежден бъдещ национал ,дано не пропилее отдалата му се възможност.
►за любителите на сметки всичко е възможно докато е възможно на теория
►оценки няма да давам всички футболисти показаха желание за победа , Стоилов не се влияе от капризите на звездите и това е един от големите му плюсове "или играеш за отбора или не си нужен"според мен трябва да изчака пълното възстановяване на контузените играчи ,за да могът да играят на 100%

beckham_07
29.03.2009 14:59

И аз подкрепям мнението,че когато искаме можем да играем.Искаше ми се да видя Валери,но мал шанс.Надявам се като се възстановят и Бербатов и Мартин отборът да заиграе още по-добре!!!!!!!

sinkavcho
29.03.2009 14:54

НЕКА ВСЕКИ КОЙТО ПИШЕ ПРОЧЕТЕ ТОВА ,ИМЕННО АЙДЕ ДА СПРЕМ С ДЕЛЕНИЕТО НА СИНИ И ЧЕРВЕНИ,И СЕ ОБЕДЕНИМ ЗА НАЦ.ОТБОР ИНАЧЕ НЗ.,ТА НАЛИ НИЕ ПЪРВО ТРЯБВА ДА ПОВЯРВАМЕ В ТОВА ЧЕ И НИЕ МОЖЕМ ДА ИГРАЕМ ФУТБОЛ,И В СРЯДА ПОДКРЕПИМ ЛЪВЧЕТАТА НА СТ.ВАСИЛ ЛЕВСКИ ЗА ПЪРВА ПОБЕДА В ГРУПИТЕ .

beto
29.03.2009 14:53

1/Напълно закономерен резултат.Двата тима си разделиха по едно полувреме и вкараха по един гол.Интересното е , че ирландците ни вкараха гол в по слабото за тях първо полувреме, но ние им го върнахме точно , когато те ни надиграваха. 2/Лично на мен Кишишев и Телкийски ми допаднаха с играта си и имат основна "вина" за спечелването на тази точка.Докато Томашич и Стоянов в много от случаите увисваха и даваха предпоставки за опасни положения пред нашта врата. 3/Може би без Бербатов играта ни бе по разнообразна.Но не виждам кой знае каква разлика. 4/Като най слаби мога да определя защитата на тима.За пореден път се видя, че там имаме проблеми!А като най добри Иванков и Кишишев! 5/Ейре е с 7 точки пред нас и мач по малко.При това положение ние трябва да си взимаме максимума до края а те да губят.А ни предстои мач в Италия.Дано до тогава италианците са сигорни за мундиала! 6/Оценки на играчи , треньор и тактика няма да давам .Оставям ги за журналисти и други философи.Лично за мен такива оценки винаги са били в сферата на субективноста! *smile*

sinkavcho
29.03.2009 14:49

здр. и от мен,аз съм на мнение че вчера лъвчетата се представиха на едно добро ниво,единственото което искам да призная е че си пролича неопитноста ни в нападение и най вече в завършащия план,и признавам че при такива положения си личи отсъствието на БЕРБА в атаката ни ,иначе за томашич мисля че му трябва малко време за адаптация с Коловати и всичко ще е наред,за Тинката една добра оценка проличаси опитноста на старото "КУЧЕ"и е важен за отбора,МЕЧО бе доста колеблив през повечето време ,но като цяло показаха че заслужават титулярни места в национала.АЗ съм супер оптимист и мисля че трявба да вярваме на тези момчета за предстоящето бъдеще на националния отбор.

Saso
29.03.2009 14:42

Много са слаби тези ирландци. С нищо не показаха че трябва да играят на мондиала. Просто малък шанс за лъвовете. *sick*

Redbula
29.03.2009 14:32

Играта ми хареса,но лошото е че тя се дължи на факта че нямахме Мартин иБербо шото тогаа щеше да бъде скучна(секи щеше да подава само на тях).Мисля че сно6ти Мъри направи мн груби грешки.Вместо ст. ангелов трябваше да играе Благо в центъра , защото всички знаете че на секи отбор му трябва здрав и висок централен халф който да получава 1ва топка.На това заложиха Ейре и им се получи а ние на дребния ст ангелов.Не казвам че той игра слабо но просто тва не е неговвата позиция.Той трябва да е десен бек. И така ако трябваче аз да избирам състава снощи бих заложил на следните:
Петков който маий е контузен така че Иванков щоту няма на къде иначе
Ил.Стоянов и Топузаков в центъра
Ст англеов десен бек а Иван Иванов ляв
Благо и Стенли в центъра
Вилизар(Йовов) ляво крило и тук идва Попов дясно крило.
Нападателите са Рангелов и Макриев

С този отбор щяхте д видите игра по крилата и пълно надмощие в центъра и според мен когато са 2мата напред нападателите ше зимат доста топки *smile* ,но никой никога няма да ме чуе *sad*

baraba89
29.03.2009 14:27

България игра на много добро ниво в мача с Ейре,доминирахме през голяма част от мача, ако не беше този нелеп гол смятам че щяхме да победим. През целия мач не видях Телкийски а Томашич беше ужасен, Кишишев се представи добре имаме нужда от такав таран. Нападението в лицето на Рангелов се справи добре но просто той бе сам напред и му бе много трудно, липсата на Бербатов се усещеше! ИЗКЛЮЧИТЕЛНА игра на Стилян Петров и на Станислав Манолев те са играчите на мача за мен просто нямам думи!!! На врата Иванков беше супер страж макар много хора да не го харесват той ни измаква в трудни моменти! Мъри Стоилов е стратег и ако продалжаваме да работим така сме в Африка! Ще дам цялостна оценка за Юнаците - 7.5

lubo_309
29.03.2009 14:24

За съжаление някои макар и да се опитват да са безпристрасни показват точно обратното. Вчера го казах, че е нормално Мъри да извика футболисти, които са играли повече официални мачове от началото на годината. Това е причината според мен да не се викне В. Илиев, а и Велизар и Благо доказаха, че им липсва игрова практика. Първенствата на Русия и Украйна започнаха съвсем скоро и когато е изготвян списъка, някои дори не са имали изигран мач, за текущата година, докато тези в Израел играят от доста време и са в по-добра форма. Оценка не бих искал да давам на никой, защото целия отбор направи много грешки и при гола и много неточни подавания и т.н. За титулярите се оказах прав, че Телкийски не е достатъчно добър, но и Велизар не показа почти нищо от това, което сме свикнали да виждаме от него.За защита обаче не знам какво да кажа, според мен Топчо беше по-добрия вариант, но и Стоянов се представи на ниво. Въпреки всичко едно прилично представяне, а шансове макар и да имаме, то те са повече илюзорни, отколкото реални.

pitanka
29.03.2009 14:15

Какво става във всеки отбор,когато получи гол в 30-та секунда-блокира за цял мач.А българите намериха начин да се втурнат напред и то без много от най-добрите от тях.Зд мен не е важна личната оценка на всеки поотделно,а като цяло.В интерес на истината изтървахме ирланците можеше и до обрат да стигнем.Все още ЮАР2010 СЪЩЕСТВУВА ,но трябва докрая само победи и равен с Италия.Ана баража и равностоен тим.

BadMaaFaka
29.03.2009 13:56

Защитата ни бе трагична и Игор Томашич се оказа най-голямата й дупка. В началото на мача играхме меко казано лошо. Изключително безидейни и неконтролируеми действия лишени от изглед за развитие. Радвам се, че след влизането на Кишишев нещата коренно се промениха и наште момчета заиграхасносен и интересен футбол. Старите кучета в отбора показаха класа, борбеност и желание за победа. Надявам се следващия мач да покажем, че сме достойни за футболния свя!

bqsa
29.03.2009 13:49

Пokaзахме, 4е когато искаме да играем..МОЖЕМ...

DKS
29.03.2009 13:44

Игор Томачиш се наака !!!!!!

Kalinho
29.03.2009 13:41

дузпата според мен си беше чиста не може при положение че не играе с токата защитника а рита атакуващия играч и да няма дузпа. И като цяло съдията си ги побутна. Направи доста спорни отсъждания който бяха все в наш ущърб

MB_KrisS
29.03.2009 13:39

Хареса ми желанието и мъжеството в играта ни. За разлика от друг път, не наведохме глави след като ни поведоха. Явно Мъри знае как да мотивира момчетата. Само едно не можах да проумея, защо смени Ивелин Попов и Благо Георгиев, а в същото време Мечо Телкийски остана на терена. По мое мнение Телкийски бе за смяна още на почивката.

mincho9
29.03.2009 13:38

снощи направихме добър мач.ето и моите оценки за футболистите снощи: *wink* Иванков-7 Кишишев-7 Томашич-6 Стоянов-6 Манолев-7 Ст.Ангелов-7 Ст.Петров-8 Бл.Георгиев-6 Телкийски-6 Рангелов-6 Ив.Попов-6 (Миланов-4 Макриев-5 В. Димитров-6). Данода победим Кипур и да запазим своите шансове за класиране на мондиала.

neliv
29.03.2009 13:37

Според мен най-точната обща оценка даде Божинов в коментарното студио след мача:"ОТ МНОГО ДЪЛГО ВРЕМЕ НАЙ-ПОСЛЕ ИГРАХМЕ ФУТБОЛ"!Това е важното,а резултата в който и да е спорт,зависи и от много други фактори. По мое мнение няма голямо значение кои са изпълнителите,ако се играе грамотен футбол,заложен от спортно-техническия щаб !ОЦЕНКИТЕ МИ:
ИВАНКОВ - 8 МАНОЛЕВ - 7,5 СТОЯНОВ -7 ТОМАШИЧ - 7
МИЛАНОВ - 7 /50% от съдиите биха свирили дуспата!/
С.ПЕТРОВ - 8 С.АНГЕЛОВ - 7,5 ТЕЛКИИСКИ - 7 Б.ГЕОРГИЕВ - 6,5
И.ПОПОВ - 6,5 РАНГЕЛОВ - 7 КИШИШЕВ - 7,5 В.ДИМИТРОВ - 6,5
МАКРИЕВ - игра недостатъчно време за впечатления и оценка.

angel_hi
29.03.2009 13:30

Хареса ми играта на наште.Целият отбор игра със сърце.Жалко че не победихме Ейре.Дали имаме шанс-само ако Бием Кипър и Италия победи Ейре.

red_gendo
29.03.2009 13:30

ДА НИ ПОДХЛЪЗНЕ А ИМЕННО РЕКЛАМИРАНЕТО НА СЛАБИ ИГРАЧИ В НАЦИОНАЛА ЗА СМЕТКА НА СПОСОБНИТЕ КАТО ( ОТ ИГРАЕЩИТЕ В СИЛНОТО РУСКО ПЪРВЕНСТВО НЕ БЕ ПОВИКАН НИКОЙ И ЗАЩО ? ) ТОВА Е РАБОТА САМО НА МРЪСНИКА ДА МЕ ПРОЩАВАТЕ НАСКО СИРАКОВ. НЕМОЖЕ ДА ПЛЮЕ ПО ИГРАЧИТЕ НИ И ПОСЛЕ ДА ГИ ПУСКА И ДА ЧАКА ДА ВКАРАТ, КЪДЕ Е МОТИВАЦИЯТА? ПРЕДЛАГАМ ИМ ЗАЕДНО С ТОМОВ ДА СЕ ХВАНАТ И ДА ИЗЧЕЗНАТ ОТ БЪЛГАРИЯ ДА НЕ ИМ ВИЖДАМЕ КРИВИТЕ МУТРИ , АКО ЛИ НЕ ДА СЕ ЗАПАЛЯТ В ЗНАК НА ПРОТЕСТ, В КРЪГА НА ШЕГАТА ВЕЧЕ.
ТА ОЦЕНКА 8 ЗА МЪРИ СТОИЛОВ, -10 ЗА НАСКО СИРАКОВ.

P.S. МОЛЯ ЗА ПОВЕЧЕ СИМВОЛИ ЗА КОМЕНТАРИ, ТЕ СА САМО ОТ ПОЛЗА !

pukankata
29.03.2009 13:29

Ясно се видя че ивелин попов и станислав манолев,игор томашич не са много добри,да некажа трагични.Трябва за другият мач да се помисли за тяхни замесници.Има много по добри в нашето парвенство от станислав манолев и от игор томашич.Пожелавам на мъри да намери тяхни замесници,ако искаме да продалжим за ЮАР

Kalinho
29.03.2009 13:29

Кишишев не смееше да се увлича много в атака защото ако изгуби топката вече не е толкова бърз и няма да може да се върне.
А Илиян Стоянов направи грешки ама и поправи доста други грешки и като цяло все пак Ирланците имаха не повече от 2-3 положения което е даже по малко от нормалното за домакини.
За голя вината е на целия отбор и най - вече на защитниците (Миланов, че не покри зоната си за фала, Илиян Стоянов за това че не можа да изчисти топката в началото и на Томашич че позакасня с опазването на неговия човек.) Иванков направи няколко добри спасявания и засази самообладание във важните моменти

red_gendo
29.03.2009 13:29

6. ОЦЕНКИ ДАДОХ ПО НАГОРЕ, НЕ СЪМ ДАЛ ОЦЕНКА НА МЪРИ. СЕГА СМЯТАМ, ЧЕ ПО-СКОРО ЛИЧНАТА ОТГОВОРНОСТ НА НАШИТЕ ИГРАЧИ ДОПРИНЕСЕ ЗА РАВНИЯ. МЪРИ Е МНОГО ПО-ДОБРИЯ ВАРИАНТ В СРАВНЕНИЕ С МЕЛАНХОЛИЧНИЯ МАРКОВ. САМО ЧЕ МЪРИ ТРЯБВА ДА ПОРАБОТИ ВЪРХУ СПЛОТЕНООСТТА. НЕ МИ ХАРЕСВА ДА НАЛАГА ФУТБОЛИСТИ ОТ ЕДИНАСЕТОРКАТА НА ЛЕВСКИ. ЗАЩО НЕ ИЗВИКА ПРИМЕРНО ЕДИН ПЕЕВ ? А ТОЗИ НАСКО СИРАКОВ ПРОСТО НЕ ВИЖАМ КАК МОЖЕ ДА Е ТОЙ НА СКАМЕЙКАТА , НЕЗАБАВНО ТРЯБВА ДА СЕ ВЗЕМАТ МЕРКИ ЗА ТОВА, ТОЙ Е ПРИЧИНАТА ЗА СЛАБАТА ИГРА НА НАЙ-ДОБРИТЕ НИ ХОРА, А ИМЕННО КОЛКОТО И ДА Е НЕСКРОМНО ТОВА СА ИГРАЧИТЕ ОТ ШКОЛАТА НА ЦСКА. ТА КОГАТО СТАВА ДУМА ЗА НАЦИОНАЛА СЪМ СЪГЛАСЕН ЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ПРИСТРАСТИЯ И КАКТО ВИЖДАТЕ НЕ СЪМ ПРИСТРАСТЕН КЪМ ТОЗИ ИЛИ ОНЗИ, НО ТУКА Е ВАЖНО ДА СЕ ЗАБЕЛЕЖИ КОЕ (НАДЯВАМ СЕ ДА НЕ СЪМ ПРАВ) МОЖЕ

red_gendo
29.03.2009 13:27

ОСВЕН ТОВА ВИДЯХМЕ ЧЕ ИМАШЕ СПОКОЙНО НАЧИН ТЯ ДА СЕ РОБИЕ. ВЪПРЕКИ ТОВА, НЯМАХМЕ ТОЗИ ФУТБОЛИСТ КОЙТО ДА СЕ НАГЪРБИ ( за нападателите ни говоря ) ДА ПРОБИЕ И ДА УСПЕЕ. НЕЗНАМ ЗАЩО В ЕДИН МОМЕНТ НА МАЧА ДОРИ СЕ БЕ НАЛОЖИЛО ДА ИГРАЕМ С ВИСОКА ТОПКА КЪДЕТО НЕ НИ Е СИЛАТА И ПРИ ТЕЗИ НАПАДАТЕЛИ ДЖУДЖЕТА СЛАБИЧКИ И НИСКИ , БЕЗ УМЕНИЯ НА ТИПИЧНИЯ ТАРАН КОИТО ИМАХМЕ В СРАВНЕНИЕ С ПРОТИВНИКОВИТЕ ЗАЩИТНИЦИ ИЗГЛЕЖДАХМЕ КАТО ВСЕ ЕДНО ДА АТАКАУВА С ХОРА ОТ ДЕТСКАТА НИ ФОРМАЦИЯ. ЕДИН БЕРБАТОВ БИ УСПЯЛ 100% СПОРЕД МАЧА СНОЩИ.
4. КАЗАХ ВЕЧЕ - НАЙ-СИЛНИТЕ - МАНОЛЕВ И СТИЛЯН, А НАЙ- СЛАБИТЕ - БЛАГОЙ И ТОМАШИЧ.
5. ТУК СМЯТАМ, ЧЕ ТЕПЪРВА ОТБОРА НИ ЩЕ ИЗРАСТВА, ДА ТОЧКАТА НИ Е ДОБРЕ ДОШЛА СЕГА. ПРЕДСТАВЕТЕ СИ СЛЕДВАЩИТЕ МАЧОВЕ КОИТО СА ОТ ЗНАЧЕНИЕ - ВРЪЩАТ СЕ БЕРБАТОВ И МАРТО, ВРЪЩА СЕ И БОЖИНОВ, ТАКА ИГРАТА СТАВА ПРИ НАС МНОГО ПО АТАКУВАЩА И МНОГО ПО ИДЕЙНА. СМЯТАМ, ЧЕ ТЕПЪРВА НИ ПРЕСТОЯТ СИЛНИТЕ ИГРИ, ЩЕ ГЛЕДАМЕ ЕДНО ЛЯТО НА 93-ТА ГОДИНА СИГУРЕН СЪМ.

red_gendo
29.03.2009 13:26

3.ИГРАТА БЕЗ БЕРБО СИГУРНО НА МНОГО Е ХАРЕСАЛА, НО ТОВА Е ЗАБЛУДА. ЗАЩОТО БЕРБАТОВ Е КЛАСАТА НА ОТБОРА, БЕРБАТОВ ИГРАЕ С ЛЕКОТА НО НЕ И В НАЦИОНАЛНИЯ , ТОЕСТ ТУК ВЕЧЕ СТОИЛОВ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАМИСЛИ ЗАЩО. СМЯТАМ, ЧЕ МОМЧЕТАТА ДАДОХА ВСИЧКО ОТ СЕБЕ СИ , НО ИМ ЛИПСВАШЕ САМОЧУСТВИЕ, КОЕТО С БЕРБАТОВ В СЪСТАВА БИ ДОПРИНЕСЛО ЗА ПОБЕДАТА. А И КАТО СЕ СМЕТНЕ ЧЕ АКО УДАРИТЕ КОИТО НАПРАВИХА БЛАГОЙ И РАНГЕЛОВ, БЯХА ОТ БЕРБАТОВ В ТАЗИ ПОЗИЦИЯ, НЯМАШЕ ДА ЦЕЛИМ ПУБЛИКАТА А ЩЯХМЕ ДА ИМАМЕ ГОЛОВЕ. ВСЕ ПАК ДОНЯКЪДЕ ЛИПСАТА НА БЕРБАТОВ ЗА ПРОТИВНИКА БЕ ЛОШО. ТЕ НЕ ПОЗНАВАХА И НЯМАШЕ КАК ДА ПРЕЦЕНЯТ КОЙ МОЖЕ ДА ПОДНЕСЕ ИЗНЕНДАТА , НЯМАШЕ ДА ПАЗАТ САМО БЕРБО ТРЯБВАШЕ ДА ВНИМАВАТ ЗА ВСИЧКИ НО СЪС ЗОНАТА ГО ПОСТИГНАХА.

red_gendo
29.03.2009 13:25

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ВЕЛИЗАР, С НЕГОВАТА ЛАКОМИЯ СЕ ПРЕВЪРНА В ТЕЖЕСТ ЗА ОТБОРА ПО-СКОРО ОТ КОЛКОТО ДА ДОПРИНЕСЕ С НЕЩО. А НОВАТА ДЕВЯТКА НА ОТБОРА СЪЩО МИ ХАРЕСА- МАКРИЕВ, САМО ЗАРАДИ ЛИПСАТА НА САМОЧУСТВИЕ МОМЧЕТО НЕ РАЗГЪРНА ПОТЕНЦИАЛА СИ. ЗА НАПРЕД ОБАЧЕ СЕ НАДЯВАМ ДА ГО ВИЖДАМ ВСЕ ПОВЕЧЕ, ИМА ТАЛАНАТ И ФИЗИКА.ОТНОСНО РАНГЕЛОВ - НИЩО, НЯМА НИТО ФИЗИКА, НИТО ПОГЛЕД, НЕ СЕ ПЛАСИРА ДОБРЕ, БОРИ СЕ ИНЪЧЕ НО ДО НИКЪДЕ. ОБЩО ВЗЕТО КАТО ОЦЕНКИ ПО ДЕСЕТОБАЛНАТА БИХ ГИ ПРЕДСТАВИЛ ТАКА : МАНОЛЕВ И СТИЛЯН - 9, ИВАНКОВ- 8, КИШИШЕВ И ТЕЛКИЙСКИ - 6, ИЛИЯН СТОЯНОВ - 4 ТОМАШИЧ - 2 , МИЛАНОВ - 4, АНГЕЛОВ - 6 ,БЛАГОЙ - 2, РАНГЕЛОВ И ПОПОВ - 3, МАКРИЕВ - 7, ВЕЛИЗАР - 3 .

red_gendo
29.03.2009 13:24

ОТНОСНО ИГРАТА НА ТОМАШИЧ , МИСЛЯ ЧЕ БЕ НАЙ-СЛАБИЯ, ДА НЕ КАЗВАМ ГОЛЯМА ДУМА АМА НЯМА МЯСТО В НАЦИОНАЛА. ПРЕЗ НЕГО МИНАХА НАЙ-ОПАСНИТЕ АТАКИ НА ДОМАКИНИТЕ , ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА СМЕШНИТЕ ДОРИ ГРЕШКИ В НАШЕТО НАКАЗАТЕЛНО ПОЛЕ. ТУК ОБАЧЕ НЕ СЕ ПИТА ЗА ИГРАТА НА МАНОЛЕВ , ЗАЩОТО ТОЙ ТРЯБВА ДА СЕ ПОХВАЛИ. МОМЧЕТО НАИСТИНА ИСТЪРВА НА НЯКОЛКО ПЪТИ КИЙН, НО ТОВА Е ЗАЩОТО ВЛИЗАШЕ ОСТРО И БЕЗ СТРАХ, ОЩЕ ПОВЕЧЕ Е ДО НЕГО БЯХА И ДРУГИТЕ ОТ ЗАЩИТАТА. ОСВЕН ТОВА НАПРАВИ НЯКОЛКО МНОГО ДОБРИ ПРОБИВА. ХАРЕСА МИ МНОГО ИГРАТА МУ, МОЖЕ ДА ГО НАРЕЧЕМ СПОКОЙНО НОВИЯ ,,ТРИФОН ИВАНОВ" ЗАРАДИ МЪЖКАТА ИГРА. ДОБРИ БЯХА СЪЩО ТАКА СТАНИСЛАВ АНГЕЛОВ, ЗА РАЗЛИКА ОТ ДРУГИ МАЧОВЕ. НАЙ-ДОБРИЯ НА ТЕРЕНА ЗАЕДНО С МАНОЛЕВ БЕ И СТИЛЯН, ЗАТОВА, ТОЙ А НЕ БЕРБО ТРЯБВА ДА СИ ОСТАНАТ КАПИТАНИ НА ОТБОРА. ПОКАЗВАШЕ И НЕ СПЕСТЯВАШЕ ГРЕШКИТЕ НА ОСТАНАЛИТЕ КАТО СЕ ВРЪЩАШЕ И НАЗАД И ПОСТОЯННО БЕ В ДВИЖЕНИЕ - НАПОДОБЯВАЩ ,,КРАСИ БАЛЪКОВ" .

red_gendo
29.03.2009 13:23

1.ДА ИГРАТА МИ ХАРЕСА, ЗАРАДИ БОРБЕНООСТТА, СЛЕД ГОЛА И ДО КРАЯ. ТАЗИ БОРБЕНОСТ ОБАЧЕ БЕШЕ ПО СКОРО ЗАРАДИ НОЖА КОЙТО БЕ ОПРЯЛ ДО КОКАЛ, А НЕ ЗАРАДИ ТРИКОЛЪОРА. ПРЕКАЛЕНО ПРЕДПАЗЛИВО ПОДХОЖАХА НАПАДАТЕЛИТЕ НИ В ПОСЛЕНИЯ МОМЕНТ, ВРЪЩАХА ТОПКАТА НАЗАД ВМЕСТО НЯКОЙ ДА ПРОБИЕ В КРАЙНА СМЕТКА ИНДИВИДУАЛНО, ДА ПОКАЖЕ ,,НОВИЯ БЕРБАТОВ". РАЗИГРАВАХМЕ ДОБРЕ В ЦЕНТЪРА И ПРЕД ГОЛ-ЛИНИЯТА НА НАКАЗАТЕЛНОТО ПОЛЕ НА ПРОТИВНИКА И ... В ТОЗИ МОМЕНТ ТОПКАТА СЕ ВРЪЩАШЕ НАЗАД!!?!!!
2. АЗ СЪМ ЦСКАР , НО ГО КАЗВАМ ЗАРАДИ ТОВА ДА СЕ ВИДИ , ЧЕ КОГАТО ИГРАЕ НАЦИОНАЛА , НЯМАМ ПРИСТРАСТИЯ. ИВАНКОВ СЕ СПРАВИ ЩО ГОДЕ ДОБРЕ, МАЛКО ИМ СЕ КАРА ОБАЧЕ ЗА ГРЕШКИТЕ . ТЕЛКИЙСКИ СЕ РАДВАМ ЧЕ ВНАСЯШЕ ЕДНА ОСТРОТА , ДИНАМИЧЕН Е , НО И ТОЙ МОЖЕ БИ ЗАРАДИ УКАЗАНИЯТА НА МЪРИ , НЕ НАПРАВИ ПРОБИВ. КИШИШЕВ ПОДОБНА ИГРА ДОБРЕ ПРОБИВАМЕ И СТИГАМЕ ПРОТИВНИКОВОТО НАКАЗАТЕЛНО ПОЛЕ НО ТОЙ ИМА КАЧЕСТВАТА И МОЖЕ ДА ВЛИЗА ОСТРО, САМО ЧЕ НЕ СЕ ПРЕСТРАШИ, КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ВИДИМ ГОЛ ОТ НЕГО - СТАРАТА ПУШКА. ИЛИЯН СТОЯНОВ ЗА МЕН БЕ ЕДИН ОТ НАЙ-СЛАБИТЕ, ДОСТА ГРЕШКИ ДОПУСНА, НЕТИПИЧНО ЗА НЕГО, ИГРА ДОСТА СЛАБО.

Kalinho
29.03.2009 13:22

koser4e кое ни е трагично имахме повече голови положения от предишните три мача за квалификациите взети заедно . С оглед на факта че ги няма : Бербо, Мартин, Божинов, Тунчев, Г. Петков, и контузията ма Миланов и сме гости направо се представихме чудесно.
В големи периоди от мача контрулирахме играта и просто нямахме малко късмет

Kalinho
29.03.2009 13:18

sashaserg не знам до каква степен се интересуваш от футбол ама да кажаш, че Манолев е играл добре е направо смешно. Всички те им атаки минаха от неговата зона и Илиян Стоянов постоянно трябваше да му оправя грешките което се отрази на централната защита и затова Томашич не показа най доброто от себе си. Още при гола за фала е изцяло виновен Манолев каде беше не бяхме минали центъра а него го нямаше в зоната си.
Макриев успя да се пребори за няколко топки и за малкото си време което беше на терена загатна за сериозен потенциал.
Стилян, Иванков и Ст. Ангелов изнесоха много силен мач другите се представиха малко по слабо от очакванията ми. Не съм съгласен, че телкииски е играл толкова слабо второто полувреме се поразгира особенно около 60-70 мин помагаше много при задържането на топката.

koser4e
29.03.2009 13:17

хора.....Вие черногледи ли сте?!защо не погледнете реално и да си признаем,че сме трагични!!!!нима не станахме за резил пред цял Свят с този гол в 30-та сек.?!?!?!?!.....Дори джуджето Лихщентайн не допусна цели 2 мин. гол на Германия*smile*

sashaserg
29.03.2009 12:40

Ето и продължението:
3.Отбора ни игра на ниво и смятам че идеята на всички да се докажат бе наистина много важна за изхода от мача.
4. За мен най-добре играха: Иванков, Манолев, Кишишев, Пелето, Стенли и на моменти добре се проявяваха Рангелов Благо и Попов.
Най-слаби бяха: Томашич, Мечо и Макриев.
5. Шансове остават имаме възможността до лятото да наваксаме почти цялата преднина на Ирландия всичко е въпрос на качество на игра.
6.Според мен отбора бе на ниво и може да кажем, че травмата на Миланов не повлия зле а напротив. Другите две смени не промениха играта.

sashaserg
29.03.2009 12:38

1. Много ми хареса играта на лъвовете катоимаме предвид че отсъстваха 3-4 основни играчи за отбора. Според мен победата беше за нас тъй като ЕЙРЕ както винаги бе подпряна от съдите.
2. Спрямо мача със Сърбия защитата ни игра добре. Единствената издънка бе Томашич(на когото явно израел му играе лоша шега). Много ми хареса играта на Манолев и на Кишишев, който явно не е забравил какво значи да защитаваш трикульрите. Илчн Стоянов показа опит и класа. Не ме впечатли Димитър Телкийски и на него израелското първенство не му играе добра роля. Димитър Рангелов и Ивелин Попов не играха зле. Макриев наистина се показа като Бербатов и не докосна топката което вобще не е добре.

the_kiler
29.03.2009 12:30

България определено показа потенциал,но единственото слабо място си остава защитата.
Според мене извикването на Томашич беше напълно погрешно.
Трябваше този мач да бъде спечелен,защото едвали Кипър е слаб отбор,мачът със Кипър се оказва решителен.
Ако завърши мачът Х всички шансове за класиране са провалени.