Локо Пловдив победи трудно Светкавица

17:05
Локо Пловдив победи трудно Светкавица
Локомотив Пловдив победи Светкавица Търговище като гост с минималното 1:0 в мач от 24-тия кръг на "А"-футболна група. След тази загуба отборът на Светкавица продължава да бъде на последното място в елитната група с актив от само 7 точки и в оставащите 6 кръга ще има доста трудната задача да се бори за спасяване.

Мачът премина при подчертано превъзходство на пловдивския отбор, като първото по-сериозно положение бе в 21-та минута: Юнес Бенжелюн бе оставен сам в наказателното поле на домакините, стреля с глава, но топката срещна напречната греда. В 33-та минута капитанът на пловдивчани Христо Златински също бе близко до откриването на резултата, но ударът му мина над гредата. В 46-та минута пък бе най-чистото положения за Светкавица: Николай Вълев изведе сам Ели Маркес, който от няколко метра стреля над гредата.

Логичното, с оглед на показаното на терена, се случи в 54-та минута - след пробив по левия фланг Христо Спасов засече топката на празна врата - 1:0 за Локомотив Пловдив. До края на срещата пловдивчани имаха още няколко положения, като в 88-та минута голмайсторът Христо Спасов излезе сам срещу вратаря на домакините Тодор Тодоров, но от малък ъгъл стреля в аут.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация