Депортиво Кито и Боливар в елиминациите на Копа Лиобертадорес

11:37
Депортиво Кито и Боливар в елиминациите на Копа Лиобертадорес
Еквадорският Депортиво Кито и боливийският Боливар се класираха за фазата на елиминациите в турнира Копа Либертадорес след убедителни домакински победи в последните мачове от групите.

В Група 7 Депортиво Кито разгроми с 5:0 Чивас Гуадалахара (Мексико) и се нареди на 2-о място с 10 точки, на 2 от Велес Сарсфийлд. За Депортиво победата беше изключително важна, тъй като по същото време осигурилият си 1-о място Велес падна 1:3 на собствен терен от Спортинг Дефенсор (Уругвай). Уругвайците завършиха в крайна сметка с 9 точки, а Чивас остана последен с 4. Матиас Алустиса вкара четири гола за Депортиво, като се разписа в 17-ата, 27-ата, 70-ата и 86-ата минута. Фидел Мартинес Тенорио вкара петото попадение в 64-ата минута с глава.

В другата среща Спортинг Дефенсор поведе с 3:0 за 46 минути, като Андрес Оливера откри още в 6-ата. След него Диего Родригес удвои в 37-ата, а Матиас Бритос направи 3:0 в 46-ата. Федерико Инсуа отбеляза почетното попадение за Велес в 64-ата минута от дузпа.

В група 3 Боливар разби с 3:0 Универсидад Католика и също се нареди на 2-о място с 10 точки. Толкова има и победителят в потока Унион Еспаньола (Чили), който падна 1:2 при гостуването си на Атлетико Хуниор (Колумбия). Колумбийците завършиха 3-и със 7 точки, а Универсидад Католика остана последен с 6. Пабло Фонтини вкара първия гол за Боливар още в 1-ата минута, а в 27-ата пак той подаде на Валтер Флорес за 2:0. Дамиан Лисио излезе сам срещу вратаря в 49-ата минута и не сгреши за 3:0.

В другата среща Атлетико Хуниор получи две дузпи в рамките на 12 минути през първото полувреме и от тях направи обрат за 2:1. Гостите от Унион Еспаньола откриха в 12-ата минута с гола на Емилиано Векио, а Шерман Карденас в 22-ата и Луис Паес в 34-ата вкараха дузпите. 15 от 16-те отбора за втората фаза вече са ясни. Единствената въпросителна е в група 1, където в последния кръг ще стане ясно дали напред отива боливийския Дъ Стронгъст или Интернасионал (Порто Алегре).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация