Бивш вратар на Наполи: Опитах се да уредя загуба от Сампдория

15:51
Бивш вратар на Наполи: Опитах се да уредя загуба от Сампдория
Бившият вратар на италианския Наполи Матео Джанело призна, че е опитал да уреди мач от калчото преди две години. 35-годишният Джанело даде показания в градската прокуратура в Неапол по разследването за манипулиране на срещи от италианското футболно първенство.

Бившият вратар заяви, че е направил опит да уговори бившите си съотборници от Наполи да загубят гостуването на Сампдория от последния кръг на първенството на 16 май 2010 година. Според думите на Джанело, той е получил пари от друг бивш футболист Силвио Джусти, които е трябвало да даде на играчи на Наполи, за да се гарантира загубата на отбора в Генуа.

Минути преди началото на мача бившият вратар е влязъл в съблекалнята, където са били само защитниците Паоло Канаваро и Джанлука Грава. Той е направил предложение на двамата да играят симулативно, но те категорично са отхвърлили подобна възможност.

След показанията на Джанело, който беше част от състава на Наполи в периода 2004-2011, Канаваро и Грава са заплашени със санкции, тъй като не са информирали италианската футболна федерация за предложения им подкуп. Сампдория спечели споменатия мач срещу Наполи с 1:0 и си осигури четвъртото място в крайното класиране, а с това и квота
за участие в квалификациите на Шампионската лига.

За неаполитанците пък двубоят в Генуа беше без съществено значение, тъй като отборът не можеше да бъде изместен от шестото място и вече си беше гарантирал участие в Лига Европа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Lubo0o
17.04.2012 16:43

Взеха да си признават един ,по един ....

Fabregas_boy
17.04.2012 18:36

Те Наполи и тая или миналата година пак вратаря леко се издаде по време на мач,че играят за определен резултат,май се ядоса като вкараха.Иначе по принцип правят доста странни резултати.