Залог на деня: Карабюкспор – Болуспор (познат)

11:28
Залог на деня: Карабюкспор – Болуспор (познат)
Уважаеми потребители на Winner.bg, екипът на сайта стартира нова поредица с прогнози, която ще се отличава значително от досегашните предлагани от нас. Рубриката "Прогнозите на специалиста" ще бъде обновявана всекидневно и в началото си ще съдържа прогноза само за един мач, под заглавието "Залог на деня".

В "Залог на деня" всеки ден ще можете да откривате кратка, но ясна прогноза за една от интересните за прогнозиране срещи, като авторът на рубриката Георги Сотиров гарантира много висок процент на успеваемост.

Мачовете, за които ще намирате прогнози в тази рубрика, ще бъдат както от популярните европейски първенства, така и от по-екзотични футболни страни, но задължително ще се съдържат в предварителната програма от Играта на Winner.bg.

С гарантирането на много висок процент на успеваемост и "разумни" коефициенти, авторът Георги Сотиров се надява да изгради взаимно доверие между него и вас - почитателите на футболния портал Winner.bg.

► Залог на деня за 12.04.12г.:

 

Това е сблъсък от четвъртфиналите в турнира за Купата на Турция, а съперниците са с различни приоритети и крайно различни възможности. Карадемир Карабюкспор направи впечатляващо домакинско представяне през сезона и изцяло благодарение на него остана в елита, като въпреки наличието на Фенербахче, Бешикташ, Галатасарай и Транзонспор днешните домакини успяха да влязат в тройката с най-добрите показатели у дома. Показателите на Карабюкспор във всички домакински срещи са 11-3-3 и тези показатели направиха така, че отборът да е спокоен за своят елитен статут и следващия сезон. Гостите от Болуспор са кандидати за промоция от втора дивизия, а до края на сезона във второто ниво на Турция остават пет кръга, като Болу все още се намира в плейофната зона и вероятно ще насочи усилията си основно там, предвид големия залог и огромната конкуренция с единствена цел да задържи позицията си в плейофната среда. Болуспорт е съвсем наясно, че няма особени шансове срещу по-класните и по-високо стоящи съперници навън, защото причината да отстрани три съперника до тук е фактът, че във всички срещи беше домакин. Днешните гости победиха в изминалия кръг вкъщи и Бешикташ, но това не трябва да оказва сериозно значение, защото Бешикташ е засипан от куп проблеми, постоянни смени на треньорите, вътрешни раздори и почти всеки по-добре нареден отбор макар и от по-ниска класа взимаше точки на  "супер орлите" този сезон, а от това се възползва и Болуспор. Гостите от Болу имат само 4 победи навън във всички гостувания тук във втора дивизия и едва две загуби, но срещи далеч по-ниско класни съперници от Карабюк. Колкото и усилия да вложат днес гостите и колкото и освободено да подходят те ще имат срещу себе си типично домакински отбор със сериозна подкрепа, финанси и доста опитни играчи, които очаквам категорично да наклонят везните в полза на домакините. Карабюкспор са предвождани от доста известния си румънски капитан Флорин Чернат, атаката ще бъде поверена на Лутън Шелтън, играл в доста първенства в Европа, в средата ще се разпорежда кандидат турския национал Мусафа Шарп, а в отбрана ще се разчита на бившия хърватския национал Антоний Серич и босненския настоящ Санел Яхич. Израстването на Карабюк и утвърждаването му е елита е безспорно, като очаквам евентуално участие на полуфинал да ознаменува добрият сезон. По подобен начин амбициозния новак в съседна Гърция ОФИ Крит се представи чудесно в първенството и достигна дори до полуфинал на купата на страната като първо загуби само с 0:1 като гост на гранда Олимпиакос, а след това в ответния двубой не му достигна вяра и сили за да победи на остров Крит и завърши 0:0. Обикновено възходът в първенството е успореден и със сериозен пробив в купата за някои новоутвърждаващи се тимове от нашите ширини, като случая с Карабюкспор e именно такъв и очаквам те да затвърдят добрите представяне и да продължът да нашумяват с победа днес и участие в полуфиналите в турнира за Купата на Турция.

Прогноза: 1, коефициент 1.67

Георги Сотиров


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

plame_1914
12.04.2012 20:05

Пичове са тея Карабяк,изпеснаха дузпа,отмениха им гол!Ма имат желание поне!

El_Fenomeno_9
12.04.2012 17:09

Болуспор е много много солиден тим , в никакъв случай не ги подценявайте , лично за мен не отстъпват по нищо на не малко отбори от Суперлигата , но главния им проблем е постоянството ... Аз лично очаквам една изненада тук и съм го играл 2 пък да видим *thumb_up*

mistral
12.04.2012 14:59

Точно така! Още 5-6 мача за купи и няма начин да не излезе някой.

Mesut213
12.04.2012 12:02

Трябва да уточня, че от четвърт финалите до самия финал мачовете се играят в "безпристрастни" стадиони.Искам да кажа няма домакин и гост.

MaLkO_LuD94
12.04.2012 13:29

то ве4е няма лесни ма4ове

papagala_92
12.04.2012 13:22

Искаш да кажеш на неутрален стадион се играят,но е хубаво че го казваш това,макар че аз избягвам да играя турски мачове,защото много трудно излизат