Вижте отбора на \"Скуадра адзура\", който остана без повиквателни

20:08
Вижте отбора на \"Скуадра адзура\", който остана без повиквателни
За разлика от българския национален отбор, в който липсата на талант и класа отдавна е основен проблем, в Италия потенциалните кандидати за повиквателна в "Скуадра адзура" винаги са повече отколкото Марчело Липи може да си позволи да вземе на лагер.

Затова и на "Ботуша" винаги е пълно с класни футболисти, които къде с право, къде без, се чувстват пренебрегнати и недооценени.

Представяме ви потенциалната единайсеторка на Италия от футболисти неполучили повиквателни за предстоящите мачове на адзурите с Черна гора и ЕЙРЕ:

\"\"Вратар: Кристиан Абиати ( Милан) - Стражът е един от малкото играчи на "росонерите", който се представя на постоянно високо ниво през този сезон и като цяло е един от най-добрите вратари на "Ботуша". Едва ли обаче би могъл да измести световния номер едно Джанлуиджи Буфон.

Десен бек: Масимо Одо ( Байерн Мюнхен) След ужасяващия сезон 2007-2008 с фланелката на Милан Одо отпадна от състава за Евро 2008 и бе преотстъпен в Германия. Отличава се със своята стабилност и бързина, и е една от алтернативите на Марчело Липи за този пост, ако Дзамброта се контузи.

Ляв бек: Давиде Сантон ( Интер) 18-годишният юноша на "нерадзурите" е откритието на Жозе Моуриньо през този сезон и показва завидна класа като титуляр в състава на италианските шампиони. Част е от младежките национали, но има потенциал още сега да бъде част от мъжкия състав.

Централен защитник: Кристиан Панучи ( Рома) Ветеранът не се погажда нито с Липи, нито с Лучано Спалети, но за сметка на това показа на Евро 2008 година, че напълно заслужава да бъде част от "Скуадра адзура".

\"\"Централен защитник: Андреа Барзали ( Волфсбург) Барцали е един от футболистите с основна заслуга за доброто представяне на "вълците" в Бундеслигата и е един от най-перспективните бранители. След загубата на Италия с 0:3 от Холандия на Евро 2008 година обаче не е получавал повиквателна.

Десен халф: Кристиан Маджо ( Наполи) Рядко получава доверието на Марчело Липи, въпреки че за пореден сезон е един от най-креативните халфове в Серия "А".

Ляв Халф: Себастиан Джовинко ( Ювентус) Наследникът на Алесандро Дел Пиеро беше лидерът на младежкия национален отбор, а сега показва страхотна форма за своя клуб, но все още не е получил шанс за изява от Марчело Липи.

\"\"Централен халф: Клаудио Маркизио ( Ювентус) Друг от класните юноши на "Старата госпожа", който прави впечатляващ сезон с фланелката на своя роден клуб и имаше стабилни изяви за младежите. Футболист, който също заслужава да е част от "Скуадра адзура".

Централен халф
: Гаетано Д`Агостино ( Удинезе) Беше повикан от Липи, когато Удинезе впечатляваше с представянето си в Серия "А". Когато формата на "фриуланите" падна, Д`Агостино изхвърча от националния.

Нападател: Антонио Касано ( Сампдория) Марчело Липи не даде никакво логично обяснение защо не е взел звездата на "дорианците". Касано е в най-добрата си форма от много време насам и с класата си помогна на отбора от Генуа да разбие с 3:0 Интер в първи полуфинал за Купата на Италия.

Нападател: Серджо Флокари ( Аталанта) Друг футболист разплаквал "тифозите" на Интер. Флокари е основният голмайстор на "бергамаските" през този сезон и показва постоянност в изявите си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Marseillee
07.05.2009 08:58

Те да се изложат първия пък втория да бият .Това са само 11 футболиста нека да видим и останалите от групата.

GanGSta_R
06.04.2009 12:03

Няма и аз да изброявам, нямам толкова време, само ще кажа че скуадрата можеш да им сглобиш 3 втори отбора!

panko96
28.03.2009 10:10

За мене Юве са номер 1 и се радвам за Джовинко и Маркизио, но има доста по-добри ителянци от тях. Защо ли започвам да си мисля, че Италя ще се изложи тия два мача?

Kalinho
28.03.2009 09:56

винаги са имали класни играчи в защита и перфектни централни нападатели, както и вратари ама рядко вадят плеймейкъри като бразилците който да правят играва. А и не съм съгласен с вратарския пост. Милан са ми любимци ама абиати нещо винаги ме плаши като се налага да се намесва (не, че другите вратари в милан са по добри)

galio0o0o0
28.03.2009 02:50

Скуадрата имат футболисти , но играта им не е цветуща.

buh4o
28.03.2009 02:35

Само държа да отбележа специално за patzini, че Сантон си е точно ЛЯВ бек! Преди да пишеш неща, за които не си сигурен първо вземи изгледай 2-3 мача или поне почети малко литература..

patzini
28.03.2009 02:16

Само държа да отбележа, че Давиде Сантон е десен бек-халф и Панучи също, не отказвайте от футбола Жуан и Мексес.
Отсъства Гатузо. Но при тях няма олеелее каква липса, защото имат класа и дори липсата на такъв полезен играч не би стреснала Липи.
Томазо Роки. Лацио.
Мануеле Блази. Наполи.
Паоло Канаваро. Наполи. Така и не дебютира за националния, но кой може да пребори Киелини.
Фабрицио Миколи. Палермо.
Джузепе Роси. Виляреал.
Акуилани. Рома. Перота. Рома. Контузени.
Джилардино,Лука Тони, Каморанези, Бонера, Легротарие. Контузени.

Далеч по-добър отбор може да се сглоби, какъв е този Панучи, него в Рома не го включват вече в групата Вие в идеалния примерен втори отбор го включихте, че и като централен защитник. Не, че се правя на критик, но малко по-сериозно. Флокари, как може да сравняваш нападателя на бергамаските с Лука Тони или Джилардино. Акуилани вътрешен халф, Гатузо. Страхотен тандем.
Като сложим на резервната скамейка Гатузо, Блази, П. Канаваро, Миколи и Джузепе Роси и отбора вече е идеалния втори отбор. Маркизио, Касано и Джовинко - просто нямат нужда от коментар. Палоши от Парма - млад и талантлив нападател с бъдеще.

bianconero27
27.03.2009 21:14

Аа за Касано забравих. Липи не разчита на него, защото Дон Марчело е човек, който адски много държи на добрия колектив, а Касано определено не е най-подходящия човек за изграждането на добър колектив. Като талант, футболни качества е страхотен. Това никой не може да му го отрече, НО характера му никога няма да му подволи да стане велик футболист *wink*

bianconero27
27.03.2009 21:12

Абиати не е викнат, защото е контузен *wink* Одо съм му гледал само един мач с Байерн и беше доста нестабилен и даже си изкара червен картон. Освен това чуква 33 тази година. Аз одобрявам решението на Липи да викне Марко Мота, който е един от най-талантливите бекове в Италия. Евала на Липи, че се опитва малко по малко да подмладява отбора. Това е една никак не лека задача.
За другите съм съгласен. Като Ювентинец много се радвам, че сте оценили подобаващо Маркизио и Джовинко *smile*
За нападателите бих добавил Ди Вайо. Въпреки, че и той вече е на годинки прави фанатстичен сезон и ако Болоня се спасят трябва да му вдигнат паметник, защото заслугата ще е поне наполовина негова.