Без Велизар Металург се класира за полуфинал за Купата

11:07
Без Велизар Металург се класира за полуфинал за Купата
Без българският полузащитник Велизар Димитров Металург Донецк се класира за полуфинал в турнира за Купата на Украйна благодарение на щастлива победа при визитата си на Зоря Луганск. Крайното 1:0 дойде в 108-ата минута на мача и то след автогол на играча на Зоря- Лъки Идахор.

"Трябва да се отбележи, че за гостите не беше в групата за мача един от водещите им полузащитници- българинът Велизар Димитров, който вдигна висока температура непосредствено преди срещата", обяснява отсъствието на бившия капитан на ЦСКА вестник "Спорт Обоз".

В друг четвъртфинал, който се реши след продължения, Волин (Луцк) се наложи с 1:0 при гостуването си на Арсенал (Киев) и отива сред последните четири отбора.

Шахтьор (Донецк) също се класира с 1:0, като победи в Запорожие местния Металург. Единственото попадение вкара арменският полузащитник Хенрих Мхитарян в 79-ата минута. Най-оспорвано беше на стадиона в Лвов, където местният Карпати се наложи с 2:1 над останалия с девет души Черноморец (Одеса). Гостите получиха първия си червен картон в 58-ата, а втория в 73-ата. Въпреки това в 83-ата чрез албанеца Елис Бакай намалиха резултата на 1:2. Олександър Гладкий в 7-ата и Данило Авелар в 71-ата минута вкараха за домакините от Карпати.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация