Лудогорец разби Септември и е на финал за Купата

17:55
Лудогорец разби Септември и е на финал за Купата
Лудогорец разгроми с 4:1 играещия в Западната Б група отбор на Септември Симитлии и за първи път в своята история ще спори за трофей. Разградчани ще научат своя съперник на финала за Купата на България по-късно днес, когато в Ловеч ще играят Литекс и Локомотив Пловдив.

Гостите, които бяха лишени от трима свои основни играчи, контролираха мача през огромна част от времетраенето. Иван Стоянов вкара два гола и подаде за още един, Кристиан Кабаселе добави едно попадение, но пък асистира за два, а крайното 4:1 в полза на футболистите на младия треньор Ивайло Петев вкара Михаил Александров.

Домакините от Симитли, които за първи път стигат до толкова висок етап в турнира на националната купа, няма от какво да се срамуват. Освен елиминирането на ЦСКА в предишния етап от турнира, днес също не се посрамиха и опитаха да играят приличен футбол.

"Нашата цел е да спечелим купата, така че е все едно срещу кой ще играем на финала. И двата отбора от другия полуфинал са доста стойностни. Няма да забравяме първенството. Изоставаме от ЦСКА с 6 точки, но има още доста мачове и във всеки един ще играем само за победа", заяви след победата треньорът на Лудогорец Ивайло Петев.

След 15-ата минута гостите от Разград овладяха инициативата, но разчитаха предимно на центрирания, които не носеха опасности за вратаря Веселин Ганев. В 25-ата минута лудогорци стигнаха до първата си реална възможност за гол. Атака от дясно на Иван Стоянов продължи с центриране, което стигна до Димо Бакалов. Сливналията обаче стреля слабо и позволи на паднал защитник на домакините от Симитли да спре топката пред голлинията. Десет минути по-късно поредната атака от дясно, този път подхваната от защитника Минев, беше завършена с удар с глава на Кабаселе. Вратарят обаче спаси, а след това Бакалов опита да му върне топката, но не се получи. Все пак Лудогорец откри резултата в 37-ата минута чрез Иван Стоянов, който беше най-съобразителен при добавка. Марселиньо изведе Кабаселе сам срещу вратаря Ганев, който обаче отби топката, но нямаше шанс при добавката на Иван Стоянов.

Гостите, които са на 2-о място в А група, направиха сериозна крачка към класиране за финала с второто си попадение, паднало 2 минути след началото на втората част. Иван Стоянов проби по дясното крило и центрира, топката стигна до Младен Кашчелан на ляво. Черногорецът я върна в малкото наказателно поле и оттам Кристиан Кабаселе без проблеми я прати зад гърба на Веселин Ганев. Само пет минути по-късно топката за трети път се оплете в мрежата на домакините, но страничният съдия маркира засада на Кабаселе. Лудогорец беше близо до трети гол в 59-ата минута, след като Станислав Генчев опита далечен удар, но топката се отби в гредата. Вместо това домакините получиха лъч надежда, след като току що влезлият Теро Мантуля си вкара невероятен автогол. Финландският защитник реши да върне топката към Голубович, вратарят се хвърли в последния момент, но само удари топката с корем и тя влетя в мрежата му, за да стане 1:2 в 59-ата минута. Веднага след този автогол домакините опитаха да наложат преса и да пренесат играта пред вратата на Лудогорец. Натискът им обаче не беше повече от 5 минути и след това отново инициативата беше у гостите. Те вкараха трети гол в 76-ата минута чрез Иван Стоянов, който овладя топката от лявото крило и направи двойно подаване с Кабаселе. Белгиецът върна на набралия скорост Стоянов, който технично я прати в мрежата за 1:3. само след две минути Кабаселе асистира за още един гол, този път дело на Михаил Александров, който се разписа от 8 метра с глава. До края на мача лудогорци направиха още няколко опасни атаки, но вратарят Ганев не пусна повече голове.

Септември (Симитли)- Лудогорец (Разград) 1:4 (0:1)
голмайстори: 0:1 Иван Стоянов 37, 0:2 Кристиан Кабаселе 47, 1:2 Теро Мантуля 59-автогол, 1:3 Иван Стоянов 76, 1:4 Михаил Александров 78

По-късно днес, от 19.00 часа:
► Литекс (Ловеч)- Локомотив (Пловдив)

Финалната среща за Купата на България ще се играе на 16-и май.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари