Пенев даде ход на селекцията за Мондиал 2012

14:24
Пенев даде ход на селекцията за Мондиал 2012
Димитър Пенев даде ход на селекцията на българските участници на световното първенство по футбол за бездомни хора, което ще се проведе в Мексико Сити през октомври тази година.

Специалистът наблюдава за първи път младежите от столичния "Отбор на надеждата" във вторник вечерта, по време на контролна среща с тима на Дом за деца лишени от родителска грижа "Милосърдие" от Лом. Срещата се проведе в спортната зала на столичния квартал "Челопечене" по инициатива на самия Димитър Пенев. Въпреки доброто представяне на децата от дом "Милосърдие", които са представяли страната ни и на международно ниво, разликата във възрастта се оказа решаваща и "Отбор на надеждата" надделя над съперника си.

До завършването на селекцията за мондиала остават три турнира от проекта Homeless World Cup Bulgaria на "Спортс Мениджмънт България". Състезанията ще се проведат на 21 април, 5 и 19 май и в тях ще се включат всички играчи от "Отбор на надеждата" от София, Пловдив и Варна.

Димитър Пенев ще наблюдава два от тези турнири и ще определи 12 състезатели, които ще попаднат в разширения състав на представителния тим на България. В крайна сметка националният треньор на "Отбор на надеждата" Методи Здравков ще заведе на световното първенство в Мексико Сити осем от тези футболисти.

Същевременно в проекта Homeless World Cup Bulgaria се включи и дамски отбор от Пловдив, съставен от 5 състезателки. С тях броят на дамите в инициативата вече е 14, което дава възможност на "Спортс Мениджмънт България" да кандидатства за участие и на женски тим на световното първенство за бездомни през 2013 година. Първото участие на пловдивчанки в инициативата беше в рамките на седмия турнир на "Отбор на надеждата" през изминалия уикенд.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация