Ветераните на Спартак Плевен с мач за Международния ден на авиацията

10:23
Ветераните на Спартак Плевен с мач за Международния ден на авиацията
Футболна среща между ветераните на Спартак Плевен и военния спортен клуб на военновъздушната учебна база "Георги Бенковски" в Долна Митрополия ще се състои по повод Международния ден на авиацията и космонавтиката - 12 април. Това съобщи за БТА старши експерт Ирена Ангелова.

Мачът е предвиден за утре от 10.30 ч. на игрището пред ескадрила "Оперативна подготовка на авиационната техника". По същия повод ще се състои и турнир по тенис на корт.

Спортния клуб "Георги Бенковски" е създаден през 2007 г. Неговите състезатели и отбори са участвали в редица общоармейски шампионати и са носители на многобройни награди, а ветераните на плевенския Спартак са републикански шампиони за 2007 и 2010 г., припомни Ангелова.

Тържественото честване на Международния ден на авиацията и космонавтиката в авиобазата ще започне утре от 10.00 ч. Ще бъде представена музейна експозиция в Дома на културата и изложба на авиационна техника, ще бъде приет тържествения строй на личния състав.

12 април се чества като Международен ден на авиацията и космонавтиката от 1969 г. по решение на Международната федерация по авиация, уточни Ангелова.

На този ден е осъществен първият в историята на цивилизацията полет на човек в Космоса през 1961 г. от Юрий Гагарин с кораба "Восток", допълни тя.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари