Венци обвини БФС в присвояване на пари от ФИФА и УЕФА

09:17
Венци обвини БФС в присвояване на пари от ФИФА и УЕФА
Президентът на Славия Венци Стефанов разкритикува остро ръководните фактори на БФС и обвини родната централа в присвояване на средства, отпуснати по различни европейски програми от ФИФА и УЕФА.

В актуално студио "Дерби", босът на "белите" попита:
"Защо в България съществуват 900 измислени клуба, които ще дойдат и ще гласуват на Конгреса догодина за избор на ново ръководство на БФС. Така се опорочава вотът предварително", категоричен бе Стефанов.

"Никой в нашата страна не знае къде отиват парите, отпуснати от ФИФА и УЕФА за родния футбол. Аз вече 18 години от футболния съюз не съм получил една стотинка. Питам, знае ли някой колко пари са влезли в БФС? Наясно ли е някой дали има конкурс за изпълнител на проекта за националния стадион, например? У нас всичко става отдолу, под масата! Да не говорим, че има един президент в Сливен (б.а. - визирайки Йордан Лечков), който взе 4-5 милиона лева, направи си хотел, а сега е следствен и отборът му скоро ще се разпадне", заяви босът на "белите".

"Освен това, още не сме си получили парите от ТВ-правата за миналия сезон. Стана така, че 10% отидоха във фирмата на Вальо Михов, 10% за БФС и после вече за клубовете останаха по един лев и 40 стотинки", продължи Стефанов.

"Лицето Борислав Попов, този корифей на правото, измисли нова схема. Когато аз, като един президент на клуб, откажа да плащам, на даден футболист, защото не се нуждая от него, той отива в друг тим и после аз имам право да кажа "дайте ми сега 200 хил. лв., защото ние сме го обучавали, масажирали сме го и какво ли още не". Ако не си получа парите, отивам и почвам да се жалвам пред Лицензионната комисия. Защо, питам аз? Това е схема, която работи само за определени клубове и бе крита от останалите една година. Такава бе случката с Дани Златков, който дойде от Миньор и сега оттам чакат да получат една торба с пари", продължи президентът на Славия.

"Най-добре е БФС да даде ръководните права на ПФЛ и всички клубове да бъдат равнопоставени, а не като сега – някой да са богопомазани, а другите да не ги бръснат за сливи", каза Стефанов.

"Странични фактори повлияха за загубата ни от Левски. Реферите кой ги цапа – ние президентите, защото ако никой от нас не ги търси, те няма да си мислят че могат да вземат пари от някой мач. За мен в момента отборът на Черноморец играе най-добрият футбол у нас", завърши босът на "белите".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация