Андоне се завърна начело на Клуж

14:18
Андоне се завърна начело на Клуж
Бившият старши треньор на ЦСКА Йоан Андоне пое отбора на ЧФР Клуж. Андоне заменя на треньорския пост Жорже Коща, който бе уволнен след унизителната домакинска загуба с 0:5 от Рапид Букурещ в първенството на Румъния в събота, съобщиха от клуба.

"Беше много трудно да преглътнем унижението срещу Рапид и решихме да направим промяна, защото искаме титлата. Мисля, че опитен треньора като Андоне е най-доброто решение", каза президентът на ЧФР - Юлиу Мурешан.

Това ще бъде втори престой за Андоне в Клуж след дубъла, който треньорът спечели с отбора през 2008 година.

"От шампионския отбор през 2008 година са останали петима играчи. Познавам и нападателя Ливиу Ганя, с който работих в Динамо Букурещ. Имаме трудна програма докрая, но вярвам, че може да запазим аванса си и да спечелим титлата", каза Андоне пред местните медии.

ЧФР Клуж е начело в румънското първенство с 51 точки девет кръга преди края на шампионата, следван от големите съперници Динамо Букурещ и Стяуа - по 46.
Андоне имаше неуспешен престой в ЦСКА в началото на 2010 година. Румънецът издържа едва няколко мача начело на "червените" и се раздели с клуба по взаимно съгласие.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация