И Малдини подкрепи Амаури за Скуадра адзура

13:54
И Малдини подкрепи Амаури за Скуадра адзура
Легендата на Милан Паоло Малдини изрази мнение, че Амаури от Ювентус заслужава да получи повиквателна за националния отбор на Италия. Както е известно, нападателят на "Старата госпожа" е по народност бразилец, но е близо до придобиване статут на италиански гражданин.

Амаури неведнъж е изявявал желанието си да защитава цветовете на Италия и Паоло Малдини е на мнение, че присъствието на бившия футболист на Палермо в "Скуадра адзура" ще има положителен ефект върху тима.

"В много от другите национални отбори е пълно с натурализирани футболисти. Пример за това са Франция и Холандия, тогава защо ние да не го правим. През 2006 година отборът ни стана световен шампион с Мауро Каморанези в състава си, който е аржентинец по народност", сподели Паоло Малдини пред италианските медии.

Бранителят на Милан заяви, че в сегашния глобален свят подобни ходове на националните футболни федерации са нещо абсолютно нормално.

"Не виждам защо Амаури да не играе за нашия национален отбор. Той е страхотен футболист и през цялата си кариера е играл в Италия, така че би бил чудесно попълнение в селекцията на Марчело Липи", допълни още Малдини.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация