Мениджърът на Селтик: Вече се чувствам доказан

10:19
Мениджърът на Селтик: Вече се чувствам доказан
Нийл Ленън вече се чувства доказан треньор, след като неговия тим Селтик си осигури първа титла в последните четири години.

"Детелините" се нуждаеха от точка, но постигнаха убедителен успех над Килмарнък с 6:0. Ленън наследи Томи Моубри през март 2010 година и вчера завоюва първия си трофей в първенството. Бившият капитан на Селтик като футболист спечели пет титли в шампионата на Шотландия и достигна до финала за Купата на УЕФА. Ленън определи вчерашния триумф като най-добрия момент в кариерата си.

"Това е най-великия момент в моя професионален живот. Когато си играч, ти си просто част от отбора. Имали сме футболисти като Стан Петров, Хенрик Ларсон, Крис Сътън, Пол Ламбърт, Алън Томпсън и Йохан Мялби. Когато си мениджър, работата е друга и трябва да взимаш решения. Критикуват те за тях, хвалят те също, но трябва да си държиш главата високо вдигната. Аз съм новак в тази професия, това е едва вторият ми сезон, но вече се чувствам като доказан треньор, като истински мениджър на Селтик. Вече може да се наредя до имена като Мартин О’Нийл, Гордън Страхан, Вим Янсен, Били Макнийл, Дейвид Хей и Джок Стейн. Чувствам се фантастично, Купата на страната не е достатъчна, важно е първенството", сподели Ленън.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mincho97
08.04.2012 10:43

*lol* Те добре че взеха точки от актива на Рейнджърс. Шотландското първенство не е от най-силните. Другият сезон Ленън трябва да класира Селтик поне в групите на ШЛ за да се каже че е доказан.

aa2
08.04.2012 11:22

И какво, ако не бяха взели точки от Рейнджърс?Не ги ли бяхме минали дори преди да влезнат в администрация?Не стопихме ли преднината им от 15 точки, не ги ли изпреварихме с 3 точки преди администрацията?Говориш наизуст без да знаеш за какво става въпрос.Ленън се доказа още миналата година, но миналата година в плейофите имахме адски малшанс, първо в мача срещу Рейнджърс и пропуснатата дузпа, а после и смешната загуба.Тази година Ленън доказа в ЛЕ, че Селтик не е за подценяване и само съдиите ни разделиха от 1/16 финалите(говоря за съдиите в мачовете срещу Удинезе).Доказахме, че и срещу Атл. Мадрид можем да играем и то доста добре.Отбора се възражда!