Лацио спечели дербито за Зона ШЛ с Наполи

09:07
Лацио спечели дербито за Зона ШЛ с Наполи
Лацио направи важна крачка към класиране за Шампионската лига след домакински успех над Наполи с 3:1 в последен мач от 31-ия кръг на Серия "А".

Столичани събраха 54 точки и се утвърдиха на третото място с 3 повече от четвъртия Удинезе.

Антонио Кандрева изведе домакините напред още в 9-а минута. Той получи пас от Томазо Роки в наказателното поле и от малък ъгъл преодоля неубедителния в ситуацията Морган де Санктис.

Наполи натисна, но Единсон Кавани пропусна сам срещу Фредерико Маркети, а малко по-късно удар на Марек Хамшик от 25 метра премина на сантиметри от целта. Горан Пандев заслужено изравни за гостите в 34-ата минута с удар от 6-7 метра след уникален извеждащ пас с пета на Есекиел Лавеци.

В първите минути след почивката гостите продължиха да създават положения. Отличен пробив на Лавеци от дясно завърши с подаване към непокрития Пандев на границата на малкото наказателно поле, но македонецът не успя да засече топката в мрежата. Малко по-късно Лавеци се измъкна в дясно в пеналта, но стреля над целта.

Противно на логиката Лацио отново поведе в средата на втората част. Щефан Раду центрира от дясно в наказателното поле и Стефано Маури засече под гредата със страхотна странична ножица от въздуха. Кристиан Ледесма реши всичко девет минути преди края, когато реализира отсъдената за нарушение срещу Роки дузпа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kuramiian
08.04.2012 10:52

форца лацио !!!!!!! много наивни прогнози видях Х2 за тоя мач *smile*)))))

greenhool
08.04.2012 10:40

Много важна победа с нечовешки гол на Маури :р