Хихон остана на дъното на Примера след ново поражение

22:17
Хихон остана на дъното на Примера след ново поражение
Спортинг Хихон остана на дъното в испанското футболно първенство след загуба с 0:2 срещу домакина Хетафе в мач от 32-ия кръг на Примера дивисион. Гостите имат само един успех под ръководството на бившия национален селекционер Хавиер Клементе, който беше назначен за
старши треньор преди два месеца.

Хихон обаче записа четири загуби и едно равенство в последните си пет мача и с 25 точки остана на 7 точки от спасителната зона. В същото време Хетафе се изкачи на десето място с 42 точки и остава в борбата за място в Евротурнирите. Венецуелският нападател Мику откри резултата в средата на първата част, когато засече с глава центриране от фаул на Хайме
Габилан.

Габилан асистира и за второто попадение в 47-ата минута, когато Диего Кастро се разписа срещу бившия си клуб.

Надеждите на Осасуна за класиране в Лига Европа претърпяха тежък удар след поражение с 0:6 при гостуването на Райо Валекано.

Домакините взеха класически аванс още в първия половин час. Хосе Мовия откри в осмата минута, а след това Мигел Перес Мичу се разписа два пъти и увеличи сметката си на 15 попадения в Примера дивисион за сезона. Мичу участва в изработването на следващите две попадения за отбора си на Диего Коста в 36-ата минута и на Емилиано Арментерос малко след почивката. Роберто Тито оформи разгрома с точен изстрел 11 минути преди края. Осасуна остана шести с 43 точки, а Райо Валекано вече и 11-и с 40 точки.

Еспаньол също претърпя разочарование в борбата си за място в Европа догодина. Каталунците завършиха 2:2 срещу гостуващия Реал Сосиедад и събраха 42 точки за деветото място в подреждането. Карлос Вела вкара два бързи гола за баските в първия четвърт час, но в края на полувремето Вадим Демидов си отбеляза автогол за 1:2. В 47-ата минута Владимир Вайс изравни, но за повече домакините нямаха сили.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация