Юнайтед губи 14 милиона паунда от спонсор

20:17
Юнайтед губи 14 милиона паунда от спонсор
Манчестър Юнайтед е на път да изгуби колосалните 14 милиона паунда от спонсора си "Ей Ай Джи", твърди британското издание "Телеграф".

"Червените дяволи" имат договор със застрахователната компания до края на сезон 2009-2010, до когато момчетата на сър Алекс ще носят логото на "Ей Ай Джи" на фланелките си.

Настоящият спонсор на Юнайтед още в края на 2008 година обяви, че няма да подновява контракта си с "червените дяволи" заради финансовата криза, която не подмина и тази американска компания.

"Ей Ай Джи" бе спасена от фалит от американското правителство, което даде финансово рамо на застрахователите, но получи и голяма част от акциите на фирмата.

Наскоро конгресмени от партията на демократите изразиха мнение, че е неприемливо компания, която се издържа от данъците на американските граждани да изплаща колосални суми на английски футболен клуб.

"Ей Ай Джи" трябва незабавно да прекрати договора си с Манчестър Юнайтед. Хората от компанията е нужно да разберат, че те не са вече независимо дружество, а са под контрола на американското правителство. Неприемливо е по време на толкова тежка финансова криза огромни капитали, събрани от американските данъкоплатци да бъдат използвани за спонсорирането на британски футболен клуб", заяви конгресмен Ед Пастър от демократите пред "Телеграф".

"Ей Ай Джи" дължи още 14 милиона паунда на Манчестър Юнайтед, но изглежда "червените дяволи" ще останат без тези средства.

Наскоро ръководството на Юайтед обяви, че води преговори с няколко големи компании, търсейки заместник на настоящия си спонсор. Тогава обаче шефовете на клуба от "Олд Трафорд" изразиха твърдото си намерение да изпълнят кантракта си с "Ей Ай Джи" до неговия край.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

emo_peleto
27.03.2009 22:03

А бе к'во са нек'ви си 14 милиона... Колкото десния ташак на Роналдо или левия крак на Бербатов... *joking* *sick*