Фламенго пред отпадане в групите на Копа Либертадорес

12:35
Фламенго пред отпадане в групите на Копа Либертадорес
Най-популярният бразилски клуб Фламенго е пред отпадане още в груповата фаза на турнира Копа Либертадорес, след като отстъпи с 2:3 при гостуването си на Емелек (Еквадор) в мач от 5-ия кръг в група 2.

След този резултат един кръг преди края начело е Ланус (Аржентина) с 10 точки, пред Олимпия (Парагвай) със 7, Емелек с 6, а Фламенго има 5. В последния си мач Фламенго приема Ланус и трябва да победи, докато срещата Олимпия и Емелек трябва да завърши наравно.

Мачът в Гуаякил вървеше 2:2, но в последната минута Фернандо Гайбор вкара от дузпа и донесе победата на Емелек. Иначе гостите на два пъти повеждаха в резултата с точните удари на Лео Моура в 8-ата и на Дейвид в 43-ата минута. На два пъти обаче Лусиано Фигероа изравняваше- в 34-ата и в 83-ата минута. Роналдиньо игра за Фламенго, но феновете на тима го освиркаха.

"Не мога да разбера защо го освиркват и то собствените му фенове. Той не е така бърз както в дните си в Барселона, но от всяко негово действие на терена лъха класа. Иначе за нас трите точки са много важни, защото сега съдбата ни е в нашите ръце", заяви след мача Фигероа.

В група 1 носителят на трофея Сантос завърши 1:1 при гостуването си на Интернасионал (Порто Алегре), като двата отбора остават и на 1-ите две места. Сантос е начело с 10 точки, а Интернасионал е втори с 8. Звездата на гостите Неймар се представи на прилично ниво, имаше две възможности да вкара, но веднъж се забави и топката му избяга, а във втората ситуация вратарят Мюриел спаси атрактивно.

Домакините излязоха напред в резултата в 9-ата минута с точен изстрел на десния бек Ней, който вкара от фаул. Щатният голмайстор на Сантос Алан Кардец изравни в 65-ата, след като засече центриране от дясно с гларва. Централният защитник на Интернасионал Родриго Моледо получи втори жълт картон в 89-ата минута и напусна терена.

В тази група на 3-о място със 7 точки е боливийският Дъ Стронгъст, а без актив последен е Хуан Аурих (Перу).

В група 3 Атлетико Хуниор (Колумбия) разби с 3:0 Универсидад Католика, но това е едва първа победа за домакините в пет мача и те си остават последни с 4 точки. Универсидад има 6 точки, но на първите две места с по 7 и мач по-малко са Унион Еспаньола (Чили) и Боливар (Боливия). Двата отбора са срещат другата седмица в Сантяго.

В група 8 Универсидад де Чиле се класира за елиминациите след успех с 1:0 над Годой Крус (Аржентина). Чилийците имат 10 точки от 5 мача, водят в класирането с 2 пред Атлетико Насионал (Колумбия) и с 5 пред Годой Крус. На 4-а позиция е Пенярол (Уругвай) с 1 точка. Победата за Ла У донесе 17-годишният халф Анхело Енрикес в края на първото полувреме.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация