Жинола и Улие няма да се съдят вече заради мача с България

18:48
Жинола и Улие няма да се съдят вече заради мача с България
Френски съд отхвърли съдебния иск за злословие и клевета, който бившият френски национал Давид Жинола внесе срещу бившия национален селекционер на "петлите" Жерар Улие.

Жинола съдеше Улие, след като бившият национален селекционер нарече бившия играч "копеле" в своята книга "Тайната на треньорите", заради ролята му при поражението от България на "Парк де Пранс". Улие и неговите издатели отричаха да са наклеветили Жинола, който пък искаше компенсация от 5 000 евро, която при евентуално спечелване на делото щеше да бъде дарена на спортна асоциация. Жинола направи сериозна грешка по време на мача през 1993 година и помогна на страната ни да направи успешната атака в последната минута, в която Емил Костадинов изненада неприятно домакините и класира "лъвовете" на Световното първенство в САЩ за сметка на "петлите".

 Адвокатът на бившия треньор на Франция каза днес пред репортерите, че френският съд е отсъдил, че има "някои нередности" около иска на бившата звезда на Тотнъм и Нюкасъл. "Съдът искаше да сложи край на тази история, отхвърляйки иска на Давид Жинола", каза още адвокатът на бившия наставник на "петлите".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация