Фламенго рискува да отпадне още в груповата фаза

11:14
Фламенго рискува да отпадне още в груповата фаза
Бразилският гранд Фламенго загуби с 2:3 от Олимпия (Парагвай) и е на прага на елиминация още в груповата фаза на най-престижния южноамерикански турнир Копа Либертадорес. Поражението остави Фламенго на трето място в група 2 с 5
точки. Лидери с по 7 точки са Ланус и Олимпия, а последен в таблицата е Емелек с 3 точки.

В оставащите две срещи от групата Фламенго се нуждае от победи, за да се класира за осминафиналите. В Асунсион, Олимпия поведе с гол на Серхио Ортеман в 6-а минута, но бившият нападател на ЦСКА (Москва) Вагнер Лав изравни малко след почивката след прецизен пас на Роналдиньо. Парагвайците стигнаха до успеха след попадения на Пабло Себайос и Едуардо Аранда.

Аржентинецът Дарио Ботинели върна едно попадение за Фламенго в 78-а минута, но до края бразилците не успяха да стигнат поне до равенството.

В чилийското дерби в група 3 Универсидад Католика надделя над Унион Еспаньола с 2:1. Универсидад стигна до успеха, макар че доигра мача с 10 души след червен картон на Матиас Кампос в 78-а минута. Дауд Гасале отбеляза победния гол за "студентите" две минути преди края. Въпреки поражението Унион Еспаньол остава лидер в групата със 7 точки, следван от Боливар, също 7, но по-лоша голова разлика. Универсидад е трети с 6 точки, а колумбийският Атлетико

Хуниор е последен само с една точка в актива си. Уругвайският Дефенсор Спортинг надигра с 1:0 мексиканския Гуадалахара в среща от група 7. Николас Оливера отбеляза единствения гол в 71-а минута. Гостите от Мексико играха цяло второ полувреме с 10 души след червен картон на Хулио Нава малко преди почивката. С тази победа Дефенсор излезе втори в класирането с 6 точки. Лидер е Велес с 9 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация