Силен мач за Тонев след завръщането му от контузия

19:02
Силен мач за Тонев след завръщането му от контузия
Силен мач направи българското крило Александър Тонев, който се завърна в титулярния състав на Лех Познан след близо десетина дни лечение на мускулно разтежение. Лех прекъсна серията от пет мача без победа и се наложи с 2:0 на собствен терен над кандидат-шампиона Шльонск Вроцлав.

Тонев игра пълни 90 минути и още в 8-ата негов удар беше спрян на голлинията от Казимерчак. Само пет по-късно роденият в Елин Пелин футболисти игра индивидуално, но ударът му мина над вратата на гостите. В 51-ата минута след пробив на Тонев падна и първото попадение в мача. Той нахлу от дясно, опита да намери Артьомс Рудневс, но Казимерчак в опита си да реагира първи си вкара автогол. В последната минута на срещата от дузпа, отсъдена заради игра с ръка на Целебан, Рудневс вкара второто попадение в срещата.

След този мач Лех остава на 8-о място в класирането, но има 32 точки, с 6 по-малко от Рух (Хожув), Полония (Варшава) и Корона (Келце), които се подреждат по голова разлика от 3-о до 5-о място. Начело е Легия с 44, пред Шльонск с 42.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация