Домовчийски с победен гол за Дуисбург

17:07
Домовчийски с победен гол за Дуисбург
Българският нападател Валери Домовчийски отбеляза победното попадение за Дуисбург при успеха с 2:1 над Падерборн в среща от 27-ия кръг във Втора Бундеслига.

Домовчийски се появи на терена в 61-ата минута на мястото на Кевин Волце, който пък откри резултата. Седем минути, след като се появи на терена, Домовчийски се разписа за 2:1 с удар с левия крак след пас на Даниел Брозински.

След пристигането си в Дуисбург това е второ попадение за Домовчийски. Волце иначе откри в 11-ата, а в 51-ата Брюкнер изравни.

След този резултат Дуисбург вече поведе с 6 точки пред Алемания (Аахен) в битката за оцеляване във втора дивизия. Зебрите заемат 15-а позиция, а Алемания е на 16-ото място, което изпраща на плейоф срещу тим от трета лига.

Без Димитър Рангелов Енерги (Котбус) завърши 0:0 при гостуването си на претендента за промоция в Бундеслигата Санкт Паули. Отборът на българския нападател заема 11-о място в класирането с 30 точки. Начело е Гройтер Фюрт на Асен Караславов с 59 точки, пред Айнтрахт (Франкфурт) с 55 и Фортуна (Дюселдорф) с 53.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация