УЕФА въвежда данък на големите трансфери

12:44
УЕФА въвежда данък на големите трансфери
Европейската футболна централа УЕФА създаде план за облагане на клубовете при осъществяването на трансфери с големи суми. Всички средства набирани по този начин ще бъдат разпределяни на останалите отбори от съответното първенство с цел засилване на конкуренцията и по-голяма равнопоставеност.

Засега не е определен конкретен праг на трансферните суми, но се обмисля това да бъде процент от приходите на клуба.

Тази система на облагане е взаимствана от Американската бейзболна лига, в която през миналата година един от силните отбори е трябвало да плати 22 милиона евро заради осъществени големи трансфери, а парите са разпределени между по-бедните клубове.

"Това решение не е никак лесно. Имахме няколко варианта за това как да ограничим големите суми по трансферите. Смятаме да събираме данък от тези, които плащат много за привличането на играчи и да даваме парите на останалите отбори от първенството. Така ще има по-голяма равнопоставеност", заявиха от ръководството на УЕФА.

Заедно с ограничаването на трансферите, ръководителите на европейския футбол обмислят и таван на заплатите на футболистите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

FCBarca17
25.03.2009 19:01

Наистина много добра идея, наистина футболът ще спечели много и най- вече ще ебат мамата на "групу абупу дабипу" кви бяха ония араби на Мангалчестър Сити.Ще станат мн равностойни отборите и разбира се мн по- интересно.

rokera_henry
25.03.2009 16:19

Е футбола си е бизнес това е... Дано тези мерки или по-точно правила сподпомогнат да не става бизнес порнография футбола...