Рома взе реванш от Интер

10:15
Рома взе реванш от Интер
Отборът на Рома триумфира за втори пореден път с Купата на Италия , като по този начин до известна степен си върна на "нерадзурите" за спечелената от тях титла седмица по-рано .
/>
/> Последните 4 сезона двата тима неизменно играят в последния двубой за определяне носителя на този трофей , като след снощната победа , "вълците" изравниха рекорда на Ювентус за най-много спечелени отличия - цели 9 .
/>
/> Срещата се игра на стадион "Олимпико" в Рим , който бе определен да приеме финалния сблъсък още в началото на сезона . Близо 60 000 тифози присъстваха на този футболен празник , а футболистите и от двата отбора се постараха да не ги разочароват .
/>
/> Първото полувреме премина под контрола на футболистите от "стария град" , а техните усилия бяха увенчани с гол от страна на Мексес , който при едно изпълнение на ъглов удар нанесе шут и отбеляза .
/>
/> Втората част започна с нов гол за възпитаниците на Спалети , като този път негов автор бе Симоне Перота организирал отлична контраатака с Марко Вучинич .
/>
/> Двата гола преднина явно подействаха отпускащо и когато всички се чудеха как Интер би могъл да отбележи , след като до този момент бе повече от пасивен в офанзивен план дойде мигът на влезлия като резерва Пеле . Младата португалска надежда посрещна една лошо избита от защитник на рома топка и със свиреп изстрел от около 25 метра не остави шанс на Дони .
/>
/> Следващият шанс да изравнят гостите бе само 3 минути по-късно , но този път гредата спаси последния носител на Купата от ново попадение . До края на мача , включително и в даденото от съдията 6 минутно продължение Интер нападаше , но до по-сериозно положение за гол така и не успя да стигне .
/>
/> Участието на двата отбора на финала за Купата на Италия , както и първите две позиции , които заеха в серия "А" облагодетелстват отбора на Удинезе , който се класира за турнира за Купата на УЕФА , въпреки че завърши на 7-мо място в класирането .

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

DuKe_Of_HaZzArD
25.05.2008 18:56

Купата на Италия представя по-реално съотношението на силите в Италия!!! РОМА СА ПО-ДОБРИ ОТ ИНТЕР И ТОВА Е ВСЕИЗВЕСТНО!!!