На терена Кристиано е самодоволен глупак

10:33
На терена Кристиано е самодоволен глупак
Рамон Калдерон миналата седмица изникна от гроба, който сам си изкопа, за да обясни, че Кристиано Роналдо ще дойде в Реал Мадрид през лятото. Целта на експрезидента беше да уточни, че неговият враг и вероятен наследник Флорентино Перес няма да има никаква заслуга, ако португалецът напусне Юнайтед и се премести на "Бернабеу". Защото той, Калдерон, е свършил цялата работа. Материалът е на Джон Карлин от списание "Ел Паис", публикуван в "7 дни спорт".

Забележителното в случая е, че за пореден път Флорентино победи, без дори да помръдне малкия си пръст. Горкият Калдерон напомня онзи вманиачен ловец от анимационните филмчета за Бъгс Бъни. Ловецът непрекъснато се опитва да хване нахалния заек Бъгс, да го застреля, да го затрие. Вместо това всеки път Бъгс, свеж като морковче, непрекъснато се измъква. Ловецът опитва и опитва, никога не се предава, но накрая винаги получава шут в задника.

С изявлението си за Кристиано Калдерон направи две услуги на Перес. Първо, ако играчът наистина дойде в Реал, възможно е да не оправдае очакванията. В този случай Перес ще има прекрасно алиби: "Не бях аз, всичко беше решено преди идването ми." Но второто и по-важно е, че Калдерон, без да иска, отправи едно здравословно предупреждение към врага си относно това доколко е целесъобразно да бъде привлечен португалецът.

Да се замислим малко за Кристиано, за когото се предполага, че ще струва три пъти повече, отколкото плати Ливърпул за Фернандо Торес. Един от уроците, който Флорентино може да е извлякъл от галактическата епоха, е, че трябва да се купуват по-скоро играчи с характер, отколкото с голям талант. В този смисъл относно Кристиано възникват съмнения. Той бележи на поразия срещу разните Болтън, Фулъм, Мидълзбро, но в мачовете, когато напрежението е най-голямо, не се представя особено добре. Във финала на Шампионската лига срещу Челси той не направи кой знае какво и пропусна дузпа. Още по-малко направи за Португалия на Евро 2008, което Испания спечели с гол на Торес на финала. А в супердербито на Висшата лига, когато Манчестър падна с 1:4 от Ливърпул, Роналдо вкара от бялата точка, но после изчезна безследно. За разлика от Торес, който в този мач, както и при унизителния разгром над Реал М 4 дни по-рано, беше истински ураган.

Разбира се, не бива да забравяме, че миналия сезон Кристиано заби 42 гола. Той има силен удар, пробива мощно и е много добър с глава. Напълно заслужено спечели "Златната топка". Но за разлика от кандидатите за следващото издание на трофея, Торес и Меси, португалецът често създава впечатлението, че играе не за отбора, а за себе си. А Торес и Меси се хвърлят така, сякаш са готови да умрат за фланелката. Затова феновете на "Анфийлд" толкова обичат испанеца, а тези на "Ноу Камп" - аржентинеца. Торес се раздава напълно, а Меси, който има повече талант от Кристиано, също се старае много и никога не остава незабележим.

Кристиано може да е добро момче, но на терена изглежда като наперен глупак. Калдерон видя в него нещо, което му хареса. Може би просто португалецът му напомня за самия него. Но никак не е ясно дали именно Роналдо е това, от което ще се нуждае Реал догодина.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

RONALDO_Pavel_6
27.03.2009 00:38

Ливърпул имат 10 % шанс за някаква титЛа ,той тръгнал да ми хвали отбора си и да злораства срещу Роналдо.Така те искам Шведенче ,така те искам ,накрая ще си отново с пръст в Г*за и няма да си мислиш да се обзалагаш за безмислени басове за по 100 лв ,че чЕлси ще отпадне от Ювентус и да си помислиш че като ливърпул по някакъв мега късмет победиха МИЛАН след 3-3 от дуспи,че пак ще го сторят някога! Така че тази година без титла ,ДОгодина Хич . *smile* *wink*

krasenco
26.03.2009 15:02

На финала нищо не направил???Ако да вкараш гол е нищо!Вярно е че не е като миналия сезон,ама не може всяка година да прави по 40 гола нали?Ако се научи да подава малко,ще е много полезен.

Bookie
26.03.2009 14:52

Ей SwedeN, не знам как можеш да кажеш за един 75-хиляден стадион ,приел финала в шампионската лига преди 6 години ,че е смешен.По-скоро Анфийлд е смешен.А и кога е имало финал на евротурнир там скоро???Не случайно шефовете на Ливърпул искат да строят нов стадион.А за Роналдо няма какво да кажа.Миналия сезон се видя.Този е малко по-слаб но го отдавам на контузията която претърпя лятото.Плюете го , но ако беше при вас щяхте да го боготворите.Злобейте Loosers.

Rooney_10
26.03.2009 13:05

"Но за разлика от кандидатите за следващото издание на трофея, Торес и Меси, португалецът често създава впечатлението, че играе не за отбора, а за себе си. " - напълно съм съгласен фен на дяволите съм обаче ако роналдо заиграе "за отбора" а не "за себе си" манчестър ще заиграят още по добре...някои път направо му се чудя ква е тая мания да вкарва само тои голове...

Crissstiano
25.03.2009 14:32

SwedeN Как спирахте Роналдо ей на тва искам да ми отговориш,не съм казал че и Торес не направи добър мач,но на Роналдо най-много два пъти топката да му беше отнета по правилата.Незнам дали стадиона е смешен,но последните години там където ви хванем там ви бием.

Lucas_Podolski
25.03.2009 14:31

Е това вече е злорадстване "Кой изпусна дузпа". Даже злобеене. Не съм чул че Зидан е слаб играч, защото си изкара червен картон на финала. А да изпусне дузпа се случва на всеки, поне на Роналдо му се случи в мачове в които Манч. излязоха победители. Това че е мухльо и лигльо не го прави по-слаб играч. За мен е единствения играч в последните години, който след като е получил Златната топка си е запазил формата. Може сега да се сетите за набързо сваления на земята Шевченко или за издънката Роналдиньо, да не говорим за Кака, чието има все по-рядко се чува и ако не беше офертата ан Сити, нямаше изобщо да го споменат тая година. Не ви прави чест, като фенове че обиждате играта му, когато е очевАдно, че е на топ ниво.

SwedeN
25.03.2009 14:23

Crisstiano, очевидно реалността ти се размива, може да е защото си кривнал от "правия" път към "левия", но това е последното нещо на света, което искам да знам.Кой е направил защитата на Ливърпул смешна, когато ви убихме с 2:1 и 4:1 ?Кой направи големите защитници Видич и Фърдинанд за всеобщ смях ?Какво направи цигането в двата мача срещу Ливърпул - вкара дузпа, която му изработи Парк.Голямо постижение за голям футболист.Подиграхме се с вас на смешния ви стадион, който големите ви фенове полуопразниха до 85-та минута.В края на сезона Роналдо пак ще се нагъзи в центъра с надеждата ван дер Саар да го спаси, но този път ще му се изредят всички и ще го изпратят отвъд Ламанша.

Futbulfen
25.03.2009 14:23

Бълграска работа..боготворите ми тоя мухлио Барби,а Кристиано,който е определено прекрасен футболист непрекъснато ви е в устата. 1-во след като си го може защо да не го прави,момчето обикнвено прави за смях бековете на противника и да ви кажа т'ва радва феновете..освен т'ва Роналдо подобри КПП-то си и определено когато трябва той подава; 2-ро говорите,че бил симулант..абе хора не разбирате ли,че единствения начин в повечето случаи да бъде спрях Кристиано е именно фаула?!;3-то бил циганин..ех да имахме такива цигани и тука а?! После пък бил гей..е извинявайте когато всяка вечер сте с различна манекенка или елитна проститутка тогава говорете,но и тогава не е умесно..глупости! Айде малко по-сериозно и спрете да плюете Роналдо..просто изглежда смешно *wink*

Crissstiano
25.03.2009 13:56

eXpLos1oN задачата на Роналдо е главно да стои на тъча и да прави пробиви и центрирания и ако се сещаш последния мач срещу Фулъм даде уникален пас на Парк,който го изведе на 2 метра от вратата,но той пропусна и в допълнение ще кажа че Роналдо е водещия голмайстор и човека с най-много асистенции за Юнайтед през годината

eXpLos1oN
25.03.2009 13:49

Втори коментар по темата от мене с още един въпрос към върлите фенове на Роналдо и Юнайтед. Кажете ми честно, вие виждали ли сте португалеца, да даде извеждащ пас или да направи асистенция, която да не е била след центриране от корнер?

eXpLos1oN
25.03.2009 13:43

RangerSS, искам да те попитам нещичко. Кой изпусна дуспа срещу Барселона на полу-финала на Олд Трафорд и кой изпусна дуспа срещу Челси на финала в Москва? Моляти се, отговори ми. И ако знаеш правилния отговор, кажи ми, как тоя "футболист" е докарал ШЛ на МЮ, като точно той ги е ОСРАЛ на два пъти и заради него трябваше да им се размине титлата?

RangerSS
25.03.2009 13:12

Айдее великите спецове се обадиха - Роналдо е самодоволен глупак на терена,пък какво остава за другите играчи. Меси и Торес са най-великите в историята на футбола.След още някой ден тук сигурно ще чета че Ники Михайлов ще е следващият носител на "Златната топка" *joking* Бъзика настрана вие май забравихте,че същият тоя "самодоволен глупак " миналия сезон направи с индивидуалната си игра Ман Юнайтед Крале на Европа.Претърпя тежка операция след този суперуспешен сезон, като междувременно "дяволите" изгубиха срамно от онези мафиоти Суперкупата на Европа.Видя се кой прави разликата в класите,нали ? А сега го плюят,понеже отказва за втори път да изнесе целия Юнайтед към победата,за което е в пълното си право !

Crissstiano
25.03.2009 12:46

Хаха на финала на ШЛ не напарвил нищо,ако нищо озночава да вкараш невероятен гол с глава и да разпилееш защитата на Челси така да е.Много добре ви разбирам момчета SwedeN,
henryal-все пак Роналдо е главната причина вашите отбори да не вземат титлата в Англия и SwedeN само надеждата Роналдо да се махне от Манчо ти остава за да не прави защитата ви смешна и неадекватна като единствения начин да го спрат го видяхме-да го фаулират

SwedeN
25.03.2009 12:19

Където и да отиде ще си остане едно разглезено момче с много талант, но никога няма да бъде футболист, който да печели признанието и на своите, и на чуждите фенове.Та те привържениците на манковете половината го мразят и освиркват, какво остава на другите отбори ?Единствения, който го тачи е червендалестия дядка, защото миналия сезон му носи състава на гръб.Но това беше - един силен сезон.Взе си наградите за него, напълно заслужено разбира се и те ще му останат до края на кариерата като индивидуални отличия независимо дали ще продължи в Англия или Испания.Аз лично предпочитам да изчезне от Острова, просто защото там футболът е нещо повече от спорт и няма място за зализани, самохвални нарцисисти от ромски произход.В Испания ще му е добре - там стадионите са като театри и така нар. "фенове" се радват, когато някой започне да прескача безцелно топката.

Lucas_Podolski
25.03.2009 11:52

Ами самата комбинация, че е толкова добър 2 пъти по-арогантен и с безбожно голямо самочувствие дразни хората. И затова го плюят. Иначе наистина е добър, един от най безапелационните носители на Златната топка, това което направи миналия сезон а и този наистина си е за уважение!

MeToDueB
25.03.2009 11:42

е какво против носителя на златна топка имате. Лаком е на моменти, но е голям футболист. И Нани е лакомия, но не може да вкара гол .. най-много някой случаен, докато Роналдо, лаком, лаком, но отбелязва много голове. Симулациите според мен не са -, а е в + на отбора. И това е част от играта. Все едно не сте виждали Стивън Джерард, Лампард (също мой любими футболисти) да симулират .. всеки прави хитринки, но Роналдо играе много често с топката и най-много го спъват него.

Иначе някой беше писал мнение за Меси. Меси е най-добрия в Света, но за миналата година Роналдо си заслужи златната топка. Дано този сезон Меси да не се контузва и да е на 100%, за да я вземе той, защото е безспорно най-добрия в Света

Lucas_Podolski
25.03.2009 11:32

Да завиждаме им, по тая логика не трябва да имам любим футболит или отбор, защото останалите не са по-малко богати от тях. Смях!!!

henryal
25.03.2009 11:31

MeToDueB ние тука обсъждаме FOOTBALL, мойто момче, а не LIFESTYLE-а на некви неосъзнато гейове. Говорим за играта, която повечето прехвалени звезди в Англия са оставили на заден план, за разлика от заплатите си и изкуствения си тен. Ти си гледай тоновете гел как се разкарват по терена, пък ние заблудените ще си обсъждаме победите на тези, които си вършат работата! *devil*

jakos
25.03.2009 11:22

Статията си е вярна Роналдо пропилява сумати атаки с глупостите си и лакомията си просто ме учудва сигорно ако изпълнява корнер и от него ще стреля към споменаните които са готови да умрат с фанелката можем да сложим и Уейн Руни които се раздава докрай и затова идват и неговите изблици на нерви и феновете също го обичат

MeToDueB
25.03.2009 11:14

и "барбуков" и Роналдо .. завиждате им, защото си живеят живот. Имат си : пари, коли, жени, слава и всичко, което си поискат, а вие го нямате .. и за това злобеете. Въобще нямате основание да злобеете, заради играта им ..

MB_KrisS
25.03.2009 11:07

Podolski много добре го каза *wink* А определено Реал не се нуждае от Роналдо. Ако се съберат с Робен ще стане страшно. На терена вместо 2 отбора ще има 4 *joking*

hax
25.03.2009 11:05

ЕВАЛАААА ЕВАЛА!!! Най-накрая да видя статия която не боготвори португалския маймуняк *stop* Тоя просто толко мн ме дразни че си немате на идея. Другото, което ми хареса е похвалата за моя футболен идол - Меси, аржентинец, родом от любимата ми Аржентина (след родината ми разбира се).
Няма да плюя оня клоун повече, искам да благодаря и да похваля автора на статията. БРАВО!

Lucas_Podolski
25.03.2009 10:56

Еее оставете го малко да диша тоя циганин! Имам чувството, го плюете повече отколкото хвалите Барбуков! *joking*