"Гордея се много с момчетата. Германия е потенциален еврошампион"

18:02
"Гордея се много с момчетата. Германия е потенциален еврошампион"
Националният селекционер Александър Димитров изрази задоволството си от представянето на младите таланти на България, въпреки загубата от Германия с 1:2 в Бремен в европейската квалификация по футбол за юноши до 17 години. Поражението сложи край на надеждите на "трикольорите" за класиране на финалите на Евро 2012 в Словения през май.

"Гордея се много с момчетата, ние успяваме да се надиграваме с най-добрите. Германия е потенциален еврошампион, а през второто полувреме категорично бяхме по-добри от тях. Това поколение има качествата да повтори успехите на най-добрите ни национални отбори в историята", заяви Димитров.

"Дали този отбор има бъдеще заедно и дали можем да направим стъпка нагоре, когато дойдат квалификациите за европейско до 19 години? Зависи от волята за работа. Нашият отбор определено е силен! С малко повече самочувствие щяхме да победим Германия. Излизаме, за да спечелим срещу Турция! Моето най-съкровено желание е на базата на тези резултати да положим ново начало, да си помагаме взаимно, да станем по-добри хора", каза още той.

Той призна, че през първите минути българските футболисти са били пренапрегнати и не са показали истинските си възможности.

"Истината е, че момчетата излязоха малко стъписани. Но за съжаление средата, в която се развиват, не е изцяло позитивна. Ще кажа нещо, което до този момент не бях споделял - някои от клубните треньори, при това на по-ниските възрастови групи, са се подигравали на играчите след загубата от Албания в Тирана. Питали са ги защо отиват на екскурзия в Бремен и са им натяквали, че ще губят с по 4-5 гола разлика", каза Димитров.

"При това положение е закономерно да паднем от Германия. Иначе съм много благодарен за разбирането от страна на всички клубове, защото те постоянно ни подкрепяха и позволиха на футболистите да бъдат заедно толкова време. Благодарение на БФС и на Борислав Михайлов успях да създам инкубатор, в който да извадя отбора от всекидневната действителност", заяви още той.

България стартира с престижно равенство 0:0 срещу Португалия във финалната фаза на квалификациите в Бремен. В последната си среща от групата "трикольорите" срещат отбора на Турция, който стартира със загуба с 0:4 от Бундестима.

За Еврофиналите се класира само победителят от групата, а с двете си победи Германия е абсолютен фаворит.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация