Светкавица и Ботев Враца не се победиха

15:38

Светкавица и Ботев Враца не се победиха
Светкавица и Ботев Враца завършиха 0:0 в среща от 16-ия кръг на първенството в А група. За "мълниеносците" точката беше историческа, тъй като е първа спечелена пред собствена публика на ниво А група. Иначе те засега имат мизерния актив от 3 точки и остават на дъното. Врачани вече са с 15, но заемат 13-о място.

Доста по-интересно беше второто полувреме, когато и двата отбора създадоха доста голови положения, а в края на срещата
интригата беше пред вратата на Ботев.

Първото полувреме предложи повече физически сблъсъци, като положенията липсваха и пред двамата вратари. Единствената по-сериозна възможност се откри пред Ботев Враца в 14-ата минута. Бранимир Костадинов излезе на добра възможност за гол по диагонала. Той имаше възможност да потърси и комбинация, но предпочете да прехвърля вратаря и извади топката в аут.

Минута след началото на второто полувреме домакините отправиха първия си удар към вратата на Ботев. Отправи го Тихомир Кънев от 12 метра, който получи пас от Ели Маркес, но топката излезе в аут. В 54-ата минута обаче Румен Рангелов можеше да накаже домакините, след като получи пас от дълбочина и излезе сам срещу вратаря. Иван Георгиев обаче излезе бързо и блокира топката. В 66-ата минута пред Иван Коконов се откри нова възможност за гол, но слабият му удар след диагонално подаване не създаде проблем за вратаря Иван Георгиев. В 78-ата минута за домакините се откри отлична възможност, след като Тихомир Кънев беше изведен на скорост, но стреля над горната греда. В 84-ата минута Светкавица беше най-близо до гола, като това стана след отличен пробив на Ели Маркес. Той влезе от ляво и върна топката към Славчо Шоколаров, който два пъти стреля, а Цветковски спаси с голяма доза шанс. Поредната възможност за Светкавица дойде минута преди края на мача след удар на Ели Маркес от ляво.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация