Трапатони: Българите не са по-слаб отбор без Бербатов

08:00
Трапатони: Българите не са по-слаб отбор без Бербатов
Треньорът на ЕЙРЕ Джовани Трапатони е доволен от факта, че Димитър Бербатов няма да играе в световната квалификация между неговия отбор и България. Опитният специалист обаче сподели, че националният ни отбор разполага и с други добри играчи, за които трябва да се внимава.

"Футболисти като Бербатов могат да обърнат всеки мач. Той е невероятно изобретателен и със сигурност загубата му е голям удар за България. За нас неговото отсъствие е добре дошло, но опитът ме е научил, че вниманието никога не трябва да се концентрира само върху един отделен футболист. Това, че са без Бербатов, не прави българите по-слаб отбор. Те имат и доста други качествени играчи като Стилиян Петров, Ивелин Попов, Благой Георгиев. Най-важното е обаче как ще подходим ние и дали ще се представим на необходимото ниво", коментира Трапатони.

ЕЙРЕ също има проблеми преди ключовия мач срещу България. Халфът Ейдън МакГийди и вратарят Шей Гивън днес трябва да преминат прегледи, за да стане ясно ще могат ли да играят в събота.

"Гивън все още има проблеми с рамото, но мисля, че до мача и двамата с МакГийди ще са готови", добави още треньорът на ирландците.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация