Черноморец разгроми Калиакра с 4:0

21:09
Черноморец разгроми Калиакра с 4:0
Калиакра загуби с 0:4 от Черноморец (Бургас) на стадиона в Каварна в мач от отложения 16-и кръг на А група. Победата на възпитаниците си старши треньорът Димитър Димитров изгледа от официалната трибуна, заради наказание след мача с Берое.

След тази загуба Калиакра продължава да е без спечелен мач в първенството повече от половин година и със 7 точки, натрупани през есенния полусезон, остава трайно на предпоследно място в групата.

Срещата започна при поделено надмощие с двуостри атаки към двете врати. През първите десет минути Черноморец отправи два удара към вратата на Калиакра, Джунейт Яшар пръв от домакините излезе на стрелкова позиция, но шутира високо.

В 21-ата минута Джунейт Яшар изведе Герасим Заков, той веднага отправи изстрел, но вратарят на гостите спаси. Малко по-късно Яшар имаше възможност за стрелба но не успя да нанесе удар по целта.

След почивката "акулите" установиха лек превес и след няколко разбърквания в полето на съперника откриха резултата. Асис получи топката зад защитата на Каварна от границата на
големия пеналт с диагонален удар вкара за 1:0 в полза на Черноморец.
При ответна атака на домакините Четин Садула стреля диагонално от границата на малкото вратарско поле в64-ата минута, но Стоян Колев отрази удара му.

Две минути по-късно Черноморец вкара втори гол и реши изхода на мача. При атака за от дясно Венци Христов центрира в наказателното поле и Яник Боли с глава вкара за 2:0. Пак той можеше да направи резултата класически, но шутира в тялото на Димитров.
В последната минута от редовното време Атиф Шаешуе се възползва от възможността да стреля и от 15-16 метра вкара с глава за трети път на Калиакра - 0:3.

Във втората минута на продължението черноморци, които не спряха да атакуват, оформиха разгрома на домакините с четвърти гол. Негов автор стана Преслав Йорданов при продължително разбъркване в пеналта на Калиакра -0:4.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

genchooo
22.03.2012 01:40

От калиакра и светкавица и да искаш няма как да изпаднеш *lol*