Стачката в Несебър продължава, играчите чакат среща с кмета на града

13:00
Стачката в Несебър продължава, играчите чакат среща с кмета на града
Стачката за пари във втородивизионния ОФК Несебър продължи и днес, като играчите не се съблякоха по екипи за заниманието, което беше насрочено в 10.00 часа. Те се събраха на стадиона, но не промениха позицията си от вчера, когато пропадна първото занимание.

Клубът в курортния град е общински, но въпреки че бюджетът се гласува от местния парламент, пари по сметката на ОФК Несебър не постъпват. Самият кмет пък цял месец вече не вдига телефона си при позвъняванията на изпълнителния директор Руси Гочев, както и при опитите за контакт от страна на треньорите. Като допълнение е наглото поведение на счетоводителките, които се държали доста грубо и отказвали каквато и да е информация.

Футболистите взеха решение да изчакат днес след обяд реакция от страна на градоначалника, който би трябвало да инициира среща или да дойде на стадиона. Ако това не стане, следващата стъпка е утре сутринта играчите да пристигнат в общината и сами да търсят отговор на въпроса защо не сам преведени заплати за последните седем месеца на играчите и треньорското ръководство.

Старши треньорът Иван Георгиев-Шиника е в София от десетина дни поради личен проблем, а тренировките на отбора се водят от помощниците му начело с Тони Кръстев.

Несебър заема 7-о място в класирането на Източната "Б" група с 20 точки, като от началото на пролетта са спечелени 4 в три мача. В неделя несебърлии пропуснаха победата при гостуването на Ботев (Пловдив), а следващата им среща е с лидера Любимец тази събота.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация