Санкциите за допинг в ЦСКА се увеличават

10:25
Санкциите за допинг в ЦСКА се увеличават
В петък изтича наказанието на Тодор Янчев, Румен Трифонов и Костадин Стоянов за допинг, но тримата футболисти на ЦСКА няма да играят поне още месец. Председателят на спортния арбитражен съд Маргарита Златарева е отменила 3-месечната санкция, наложена от дисциплинарната комисия на БОК. В ЦСКА вече е дошла призовка - делото на футболистите ще се гледа на 5 април. А след това съдът има едномесечен срок да излезе с решение. Но вече наложените санкции по 3 месеца стават нищожни и правата им остават спрени, съобщава вестник "Труд".

"БФС трябваше да спази наредбата си и да накаже тримата футболисти спрямо първоначалната санкция - каза Белчо Горанов, изпълнителен директор на БОК. - Факт е, че веднага изпратихме решението на световната антидопингова комисия ВАДА, на ФИФА и на УЕФА. Оттам забележки нямаше."

Тримата футболисти имат право да заведат дело срещу БФС, след като от петък трябваше да са с възстановени права. Възможно е случаят да стигне до спортния арбитражен съд в Лозана - с иск от ЦСКА срещу родната футболна централа.

Ударът е нов за треньора Стойчо Младенов, който се надяваше да ползва наказаните още в неделя срещу Локо (Пд). След зловещото влизане на Даниел Гаджев от Монтана при победата на ЦСКА с 2:0 не е сигурно дали ще се оправи глезенът на Станислав Костов до четвъртък, когато тимът среща Локо (Сф). Мароканецът Илияс Хадад продължава да лекува ахилеси и да чака дебюта си. Под въпрос пак ще са Жуниор Мораес и Антон Карачанаков, играещи на инжекции.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация