Борусия Дортмунд на финал за купата на Германия

09:50
Борусия Дортмунд на финал за купата на Германия
Лидерът и шампион в Бундеслигата Борусия Дортмунд победи водача във втора дивизия Гройтер Фюрт с 1:0 след продължения и се класира за финала на турнира за купата на Германия по футбол.

Единственото попадение в мача реализира резервата Илкай Гюндоган в последната 120-а минута. Полузащитникът стреля от границата на наказателното поле, топката рикошира от гредата, след което се отби от гърда на плонжиралия вратар Ясмин Фейзич и спря в мрежата на домакините. Любопитното е, че босненецът се появи на терена само две минути по-рано на мястото на титулярния страх Макс Грюн.

Наставникът на домакините Майк Бюскенс направи промяната, тъй като двубоят отиваше към дузпи, а Фейзич е известен със способността си да спасява 11-метрови наказателни удари, както и да изпълнява сигурно от бялата точка. Двубоят като цяло беше равностоен с леко предимство на гостите. Шинджи Кагава и Кевин Гроскройц можеха да дадат успех
на Дортмунд още в редовното време, но пропуснаха от изгодни позиции. За домакините най-близо до попадението беше канадецът Оливие Осеан. Българският защитник Асен Караславов остана резерва за Гройтер Фюрт.

Финалът е на 12 май в Берлин, а Борусия в спора за трофея очаква победителя от мача Борусия МЬонхенгладбах и Байерн Мюнхен, който е тази вечер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари