Лион с дубъл във Франция

09:15
Лион с дубъл във Франция
Отборът на Лион продължава да пише своята история със златни букви. След като преди няколко дена спечели 7-ма поредна титла, снощи възпитаниците на Ален Перен спечелиха и Купата на Франция.

Редовните 90 минути не се оказаха достатъчни за нито един от двата отбора и едва в 1-то от двете 15 минутни продължения по-класния състав на гостите достигна до успеха. Самата среща бе изключително динамична, като през 1-то полувреме пропуски направиха и едните и другите.

Още в 9-та минута Тулалан от отбора на Лион имаше шанс да стреля, но ударът му премина покрай вратата, последва опит за гол от страна на столичани, но Ротен не затрудни Купе. Последваха нови силни минути за шампионите, но дори техния голмайстор в лицето на Бензема не успя да покаже класата си. До края на полувремето столичани изравниха играта и дори наложиха лек превес, но отново Ротен и Педро Паулета бяха разконцентрирани пред гола.

Второто полувреме продължи така, както бе свършило с натиск на парижани. За тяхно съжаление вечерта бе на Купе, който не позволи да бъде преодолян. Малко преди последния съдийски сигнал в редовното време Бензема отново се озова на добра стрелкова позиция, но пропусна.

Все пак именно от него дойде и головата атака, след като негово центриране доведе до меле в полето на спасилите се от изпадане едва в последните кръгове футболисти на ПСЖ и Гову донесе трофея, респективно и дубъла за своите съотборници.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

volhoff_77
25.05.2008 10:56

Слава на ЛЪВОВЕТЕ.Продължават да доминират във Франция.Дано догодина има малко повече интрига в това първенство