Рома и Еспаньол с очаквани победи, Спортинг с нова издънка

22:23
Рома и Еспаньол с очаквани победи, Спортинг с нова издънка
В днешната програма имаше няколко интригуващи срещи, като безспорно двубоите от Серия А и испанската Примера привлекоха най-голямо внимание. Другите по-интересни двойки бяха: Жил Висенте - Спортинг Лисабон и Енерги Котбус - Фортуна Дюселдорф.

В Испания борещият се за място в Лига Европа Еспаньол не допусна грешка на своя "Корнела Ел Прат" и обърна закъсалия Сантандер от 0:1. Стуани даде преднина на Расинг в 12-ата минута, но още до почивката "синьо-белите" вече водеха с 2:1 (попадения на Верду и Котиньо). Второто полувреме премина под диктовката на каталунците, като през голямата му част те бяха и с човек повече, след като съдията Карбайо изгони Гулон. Десет минути преди края Морено оформи крайния резултат.

В Италия Рома взе минимален, но много ценен успех над Дженоа. Единственото попадение в срещата отбеляза Пабло Освалдо още в третата минута. С тази победа римляните събраха актив от 44 точки и вече са само на три от Удинезе и Наполи. "Грифоните" остават на 14-о място с 33 пункта.

В лига "Сагреш" Жил Висенте поднесе изненадата на кръга, побеждавайки Спортинг Лисабон с 2:0. Голове на Родриго Гало и Клаудио осигуриха трите точки на "петлите", а най-интересният момент в срещата бе, когато Каролино изпусна дузпа, но в получилото се разбъркване футболист на "лъвовете" игра с ръка в наказателното си поле и съдията Бруно Дуарте отново посочи бялата точка. Този път защитникът не сбърка и направи 2:0. Спортинг завърши срещата с 10 човека, след като Стийн Шаарс бе изгонен в средата на втората част. Гостите така и не съумяха да направят каквото и да било до края, и закономерно си тръгнаха победени от "Сидад де Барселош"

Във Втора Бундеслига отборът на Димитър Рангелов Енерги завърши наравно с високолетящия тим на Фортуна Дюселдорф. Българинът бе сменен в 38-ата минута от Фенин, малко след като Котбус бяха повели. През второто полувреме натискът на Дюселдорф даде резултат, след като в 81-ата Матушик направи 1:1. Така гостите запазиха третата позиция, а Енерги останаха 11-и.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация