Германска фирма и министър Нейков посетиха стадиони в Пловдив

21:16
Германска фирма и министър Нейков посетиха стадиони в Пловдив
Работна група на министерството на физическото възпитание и спорта с включена в нея германска мениджърска фирма огледаха днес стадионите в Пловдив. По думите на спортния министър Свилен Нейков това е част от инициатива, чиято цел е да направи анализ на всички стадиони в България.

На база на този анализ ще се търсят инвестиции за построяване на стадиони от нов тип, като целта е в бъдеще те да могат да отделят средства за издръжка както на съоръженията, така и на клубните отбори, допълни Нейков.

В Пловдив след среща с представителите на футболните клубове Ботев и Локомотив работната група посети стадион "Пловдив", каза кметът на града Иван Тотев. По думите му констатирано е, че съоръжението има огромен потенциал по отношение на своето местоположение и комуникативност като градски транспорт, паркинги и паркови територии. Оттук насетне община Пловдив ще съдейства напълно и смятам, че имаме реален шанс да видим реализиран един хубав проект, коментира кметът.

В момента се оглеждат стадионите и в други градове, като целта е да не се гледа "на парче", а да изградим една стратегия, която ще бъде за следващите 10 години, подчерта Нейков. Това означава, че ще се върви на вариант за повече клубни стадиони, като за този период очакваме да бъдат построени 10-ина съоръжения в страната, допълни спортният министър.

Министърът на спорта Свилен Нейков откри в Пловдив 13-то европейско индивидуално първенство по шахмат.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

fut_prof
20.03.2012 01:54

едно че футбол няма, но от друга страна се опасявам от следния факт.Примерно след н години имаме новоостроени стадиони, а след н + години си стоят същите новопостроени при същото качество на футбол, организация и посещаемост на срещи.С две думи ще дойде времето когато същите няма да стават за нищо като тези които ги има днес.
Според мен прави ли се ново строителство на стадиони то автоматически трябва да се започне на чисто да се работи и в футбола в БГ при това от детска възраст нагоре.И тук вече както е писано в статията не трябва да се работи на парче, а да бъде повсеместно.
Но едва ли ще стане, тъй като в БГ останаха простите хорица.Всичко друго си отива зад граница и единици са тези които се връщат!*cool*

holigan4e
19.03.2012 22:16

В бг футбол нема те стадиони ,ще гледат хахах