ЕЙРЕ се събра, всички очакват единствено победа

15:25
ЕЙРЕ се събра, всички очакват единствено победа
Националният отбор на ЕЙРЕ се събра тази сутрин в Дъблин, за да стартира подготовката си за мача срещу България от квалификациите за Мондиал 2010 в ЮАР.

Ирландците посрещат "лъвовете" в събота на стадион "Крок Парк". В състава на Джовани Трапатони, за разлика от българския, проблеми с контузени играчи няма освен десният бек на Еспаньол Стив Финън, който отпада със сигурност. Вратарят Шей Гивън и крилото Ейдън Макгийди страдат от незначителни травми.

В състава на Станимир Стоилов обаче положението е коренно различно, като контузени са някои от основните футболисти на България в лицето на Димитър Бербатов, Мартин Петров, Александър Тунчев и Валери Божинов. В треньорския щаб на ЕЙРЕ обаче изказаха съжалението си, че Берба няма да вземе участие в предстоящата среща.

"Никак не сме щастливи, че Бербатов е контузен. Бихме предпочели да играем срещу него и в България да нямат кадрови проблеми. Ние имаме чудесен отбор и мисля, че трябва да спечелим с или без нападателя на Манчестър Юнайтед в състава на съперника ни. Да, той е отличен футболист, но според мен над него са Уейн Рууни и Кристиано Роналдо. Така или иначе не се радваме на контузията на българина", заяви помощник треньорът на ЕЙРЕ Марко Тардели.

Нападателят на ЕЙРЕ и английския Тотнъм Роби Кийн заяви, че единствената цел на неговия национален отбор е класирането на предстоящия Мондиал, а това изглежда доста реалистично, след като ирландците делят първото място с Италия в нашата квалификационна група с 10 точки от 4 мача.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

lucky_79
24.03.2009 21:41

Кой ще е съдия,че вие страх толкова от съдийството,на мен лично не ми се вярва от Уефа да изпратят някой не компетентен новобранец,а само се надявам да не е Майк Райли *sick*

kampro
24.03.2009 20:02

МАНИФЕСТАЦИЯ,човече,а иначе май си прав.Лично аз съм на мнение,че точно този тренер не е за националния,особено като гледаме резултатите на Литекс.

BoBi_Levskara
24.03.2009 18:42

lubo_309 Съгласен съм с теб.Или всичко или нищо. *smile*

rokera_henry
24.03.2009 18:42

А щом са по известни от нашите,не мислиш ли ,че има защо? *wink* Освен ,че играят в най-силните първенства..

lubo_309
24.03.2009 17:45

струва ми се че бъркате малко нещата. до сега ирланците имаха страшно много късмет, а ето че и сега е горе долу така, имам предвид контузиите, които се случиха в нашия лагер, но те не са много силен отбор, просто като еденици са много по-известни от нашите момчета, но това не означава, че са по-добри. много зависи как ще тръгне мача, но ми се струва, че ако съдиите не ни заколят имаме сериозни шансове да постигнем нашето, а то е само 3 точки. по-добре да паднем от колкото един равен, който да продължава да ни заблуждава, че имаме шанс евентуално да стане нещо.

rokera_henry
24.03.2009 17:39

Много корав съперник с доста добри играчи ,играещи в силни първенства(Англ,Есп и т.н)Иска ми се да съм оптимист за този мач..Поне до Х ако добутаме няма да е лошо предвид обстоятелствата..

nigran
24.03.2009 16:48

над 1000 човека ще сме на стадиона и ще ви подкрепяме до последно,БЪЛГАРИ ЮНАЦИ

bacardy_breezer
24.03.2009 16:29

Ако съдийте ги бутнат ,както в мача с Грузия , шансовете ни са сведени до 0.

torres_228
24.03.2009 15:40

Жалко , тия си имат добър състав и нямаме големи шансове срещу тях !