Купа на Франция - превю

16:15
Купа на Франция - превю
Олимпик Лион очакват да завършат своя сезон по един забележителен начин, печелейки и Купата на Франция в събота вечер. Срещу себе си те ще имат за съперник отбора на ПСЖ, който вече спечели един трофей - този на лигата.

Лион спечели 7 поредни титли във Франция, последната от които само преди седмица, докато ПСЖ се спаси от срамно отпадане едва в последните кръгове, последният завършил с победа като гост с 2:1 над отбора на Сошо.

Хегемонът във френския футбол в последните години не е печелил Купата на Франция от 1973 година насам и ще бъде нетърпелив да  направи онова, което съумя да направи Оксер преди 12 години, а именно дубъл. Същият този успех са постигали и отборите на Бордо (1987г.) и Олимпик Марсилия (1989г.).

"Спечелването на титлата и  Купата е нещо, което Вие не можете да забравите през целия си живот" - заяви Франсоа Клерк пред ройтерс.

Той каза, че ПСЖ ще бъдат опасни опоненти и ще играят далеч по-свободно в сравнение с игрите, които демонстрираха, когато се бореха за своето оцеляване в Лигата.

"Играчите на ПСЖ са изживели същия период, както нас - с много напъване и щастлив край."

Лион ще излезе с всички основни футболисти, включително и възстановяващият се от от контузения Бумсонг, както и нападателя Кейта, който се завърна към тренировъчен процес в четвъртък след стомашни проблеми. В случай, че Бумсонг не успее да се възстанови изцяло, то неговото място ще бъде заето от Патрик Мюлер. Швейцарецът помоли клубното ръководство да бъде освободен за приятелската среща на своята родина срещу Словакия.

"Аз говорих с треньорът на Швейцария вчера. Ако Бумсонг е готов за двубоя, ние ще пуснем Мюлер." - заяви Перин пред Ройтерс.

Парижани ще трябва да се справят без своя вратар Ландро, а португалската им звезда в атака Педро Паулета ще изиграе своя последен мач преди да се сбогуват. За своите 168 срещи той има реализирани 76 попадения.

"Оставам с най-добри чувства" - заяви той.

"След като се спасихме от изпадане, сега ние можем да завършим сезона с още един спечелен трофей, което е важно както за нас, така също за клуба и за нашите фенове."


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация