Бока Хуниорс спечели гостуването си на Арсенал Саранди

11:56
Бока Хуниорс спечели гостуването си на Арсенал Саранди
Бока Хуниорс спечели с 2:1 при гостуването си на Арсенал Саранди в среща от 3-ия кръг в група 4 на турнира Копа Либертадорес.

Бока започна отчайващо срещата и още в 10-ата минута техният защитник Клементе Родригес си вкара автогол след ниско центриране от ляво. След това обаче Пабло Моуке в 29-ата и Пабло Ледесма в 68-ата обърнаха развоя на срещата, а Бока записа първа победа в групата.

Начело в класирането е Флуминенсе, който се наложи с 1:0 над Самора (Венецуела) с гола на Андерсон в 58-ата минута. Флу има вече 9 точки, Бока Хуниорс е с 4, Арсенал (Саранди) с 3 и Самора с 1 са съответно 3-и и 4-и.

Мачът свали малко напрежението върху отбора, който преди няколко дни падна с 4:5 на собствен терен от намиращия се на последното място в местното първенство Индепендиенте. Човекът, който си вкара автогол- Родригес, центрира за второто попадение в срещата, като топката всъщност беше предназначена за нападателя Сантяго Силва, но отиде у Ледесма, който пък вкара. В последните 5 минути на срещата Арсенал можеше и да вземе точката, ако техният нападател Лусиано Легисамон беше по-точен при излизането му сам срещу вратаря.

В група 5 Либертад (Парагвай) завърши 1:1 на собствен терен с Васко да Гама (Бразилия), като парагвайците остават на върха в класирането със 7 точки. Следват Васко с 4, Насионал (Уругвай) и Алианса Лима (Перу) с по 3.

Мачът в Асунсион беше много емиционален, а Диего Соуза откри за гостите от Бразилия в 16-ата минута. Хосе Нунес изравни в 69-ата, а авторите и на двете попадения бяха отстранени от съдията заради неспортсменско поведение.

В група 6 Крус Асул (Мексико) завърши при нулево равенство с Коринтианс (Бразилия). След този резултат в потока водят мексиканците със 7 точки, пред Коринтианс с 5. Насионал Асунсион (Парагвай) е с 3, а Депортиво Тачира (Колумбия) има 1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация