Залог на деня: Раднички – ФК Явор (познат)

11:04
Залог на деня: Раднички – ФК Явор (познат)
Уважаеми потребители на Winner.bg, екипът на сайта стартира нова поредица с прогнози, която ще се отличава значително от досегашните предлагани от нас. Рубриката "Прогнозите на специалиста" ще бъде обновявана всекидневно и в началото си ще съдържа прогноза само за един мач, под заглавието "Залог на деня".

В "Залог на деня" всеки ден ще можете да откривате кратка, но ясна прогноза за една от интересните за прогнозиране срещи, като авторът на рубриката Георги Сотиров гарантира много висок процент на успеваемост.

Мачовете, за които ще намирате прогнози в тази рубрика, ще бъдат както от популярните европейски първенства, така и от по-екзотични футболни страни, но задължително ще се съдържат в предварителната програма от Играта на Winner.bg.

С гарантирането на много висок процент на успеваемост и "разумни" коефициенти, авторът Георги Сотиров се надява да изгради взаимно доверие между него и вас - почитателите на футболния портал Winner.bg.

► Залог на деня за 14.03.12г.:



Днес избирам среща от едно не особена популярно първенство, това на Сърбия, а сблъсъка е между два отбора с коренно различни цели. Раднички в момента се намира на 4-та позиция във временното класиране, което е повече от страхотно представяне за новак в тази дивизия. Отбора вероятно се надява да се добре до евроизлаз догодина, но само ако силите и представянето му позволят, а не просто като самоцел да играе в Европа. Раднички има само една загуба от началото на сезона точно толкова, колко има и лидера в първенството Партизан Белград, а на собственият си стадион отбора няма загуба вече почти две години! Тук отчетем и представянето на тимът във по-долното ниво на футбола. Миналата година домакините днес завършиха на втора позиция във крайното класиране на Първа дивизия, но като домакини имаха впечатляващи показатели 16-1-0 с близо 50 отбелязани гола и само 9 допуснати. Отличното представяне продължи и в по-горния ешелон след, като отбора няма загуба вкъщи до момента и е с показатели 5-3-0, като в последните си 2 домакинства завърши 0:0 срещу прекия си конкурент за третото място Войводина и друг силен гост отбора на Спартак Златибор, който е със само 1 загуба навън и е крайно време Раднички да запише първа победа след началото на втори полусезон. При победа днес на отбора на Крагуевац и добре стечение на резултата в срещата на Войводина, която също е гост днес, но на ФК Нови Пазар, то Раднички може да се окаже на 3-та позиция във временното класиране. От началото на полусезон в редиците на Войводина се подвизава ганайския опорен халф Стефан Апия и с така придадената класа в отбора на Войводина вероятно тимът ще може по успешно да преследва целта си да измести някои от двата гранда Цървена Звезда или Партизан от първите две места. Звездата на днешните домакини от Крагуевац е нападателя минал през българските Черно море и Локомотив Пловдив Дарко Спалевич. В този си отбор нападателя успя да намери себе си наистина успя да разкрие напълно реализаторските си възможности, като от както попълни редиците на отбора със своето присъствие той изигра 37 срещи и в тях се разписа 35 пъти, което е забележителна успеваемост.

Явор от своя страна не преследва нищо друго освен формирането на подходящ точков актив, който да го остави колко се може по-далече от зоната на изпадащите в крайното класиране. Състава на гостите е един от най-големите майстори на опцията под 2,5 гола, като с последните си 20 мача от всички надпревари има 16 срещи с краен изход под 2,5 гола, което прави точно 80% от общия брой. В миналия кръг отбора се опита да се надиграва като домакин с Цървена Звезда и след като поведе рано после получи 3 безответни гола и загуби, като днес вероятно отбора няма да направи тази грешка да опита да се отваря или дори да атакува в това гостуване,а просто ще чака. Ако се има предвид програмата евентуална загуба днес няма да бъде фатална за ФК Явор, защото в края на тази седмица отбора  е домакин на тоталния аутсайдер в таблицата Металац и с 3 домакински при това точки ще си осигури голяма доза спокойствие и дистанция от опасната зона извън която е отборът и сега. Предпочитанията ми да предложа  домакинска победа днес, а не за евентуален изход със сбор голове под 2,5 гола са мотивирани не само от подхода в изминалия двубой на Явор и от безпощадността на Раднички вкъщи, а и от още няколко факта. Явор е един от вторите най-слаби гости в цялото първенство 2-1-5,  като точковия му актив е формиран само от гостувания на най-посредствените тимове. По-тежките визити отбора ги губи безславно. Днешните гости доста трудно достига до отбелязване на попадения и предимно се бранят, което вероятно ще ги провали срещи подобен домакин. Допълнително обстоятелство, което повлиява върху предпочитанията ми за избор на домакинска победа е че в зимната пауза Явор продаде най-добрия си защитник Зоран Рендулич. Бранителят се подвизаваше във френския Гренобъл преди да акостира в Крагуевац и беше най-основният бранител в отбраната и голямата причина отбора да се осланя изцяло на дефанса си. Той беше продаден на южнокорейския Поханг, като неговото представяне в новия му отбор се съчетана с представянето и на румънския нападател от ЦСКА София Янис Зику и така тези двама играчи е момента са звездите и ядрото на Поханг.

След тази продажба отбраната на Явор няма същата успеваемост, като за заместник на Рендулич под наем от Удинезе беше привлече друг добре познат у нас състезател с игрите си за ЦСКА Никола Вуядинович. До момента той е взел участие в една от двете изиграни срещи след подновяването на сезона и се очаква днес да заеме мястото на Рендулич е центъра на отбраната, като за тази си цел Вуядинович предпочете да носи странния номер за централен защитник 9. Присъствието на нов бранител е допълнителен сигнал, който ме навежда на мисълта, че отбраната на гостите трябва първо да бъде проверена как ще се справя в този си вид преди да се залага смело за ниско резултатни развръзки на срещите му, както беше преди паузата в първенството. В състава на гостите не изпъкват имената на особено качествени  състезатели, като впечатление прави само нигерийския нападател Одита, познат в Сърбия от игрите си с екипа на Партизан Белград. Преди да се завърне за втори престой в този отбор Одита се подвизаваше в белгийския Вестерло и той почти винаги е единствената заплаха за противниковите врати срещу Явор.  Одита почти винаги остава сам срещу съперниците, пред стената изградена от съотборниците му в отбрана. В ответният мач в началото на първенството, когато домакин беше Явор той загуби на настоящия си домакин със зрелищното 2:4 и това е още един факт, който ме кара да смятам, че и днес Раднички ще вземе своето, независимо от опитите за антифутбол от страна на Явор, а и защо не Дарко Спалевич да увеличи процента си успеваемост в съотношението изиграни срещи отбелязани попадения за Раднички?

Прогноза: 1, коефициент 1.54

Георги Сотиров


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

brickbat
15.03.2012 11:33

Щом се казва ФК Явор, значи ще мачкат *tongue*

dacialoga
15.03.2012 08:57

Сотирка няма ли да предложиш някой мач с 2 коефициент бре ... ти прогнозираш мачове само с 1.5 коеф то така и аз мога даже ще имам по голяма успеваемост от теб ЕГАТИ ТИЙПСТЪРА ПФФФ

green88
14.03.2012 23:15

Ебаси трилъра....ше ми скъсат нервите!

green88
14.03.2012 23:09

Отличен коефициент, те Наполи ако не вкарат, кой друг? Все пак дано Челси продължи....

mistral
14.03.2012 23:08

Изобщо дали ще вкара. За следващ гол на Наполи беше над 3.

green88
14.03.2012 23:05

Това за следващ гол ли беше или изобщо Наполи да вкара? На мен този мач ми е адски странен. и двата отбора играят силно през 10 мин....

mistral
14.03.2012 23:02

Добре, че не чаках някой да отговори - 90евро на 2,1 *ball*

mistral
14.03.2012 22:46

Как мислите Наполи дали ще вкара? Защото им е мн добър коеф.

green88
14.03.2012 22:19

До коментар [@comment 1003082] от [@user bobi_vasilev]:

Дай си твоите прогнози бе паляк малък....Преписал, непреписал, днес Сотиров мача го позна!

green88
14.03.2012 22:17

Аз ли съм дебил или Сотирката ме зарази....

Не знам кой фиш поред вече ме дъни само 1 среща...Сега ми тече втория за днес и...вече е изгубен.....играх Ауе - 1860 НАД, Челси 1 и Реал М - НГ....най-вероятно пак ще ме издъни 1 мач.....Най-веселата част е, че пробвах и с 2 мача в колонка и единия пак ми бяга.....Сотиров ще те съдя, карък такъв, най-вероятно ти си ме заразил!

celtic
14.03.2012 20:51

Поредната перфектна прогноза....БРАВО...ЕКИПЧЕТОООООООО...да не забравите да ми забраните коментар в чатчето ви.....както ме заплашихте...давайте сега 9 8 7 6 5 4 3 2 1....ЗАБРАНАААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА

mistral
14.03.2012 19:51

А по повод малшанса имам идея прогнозите, които излизат до 80-та минута да се считат за познати. А за останалите (като Трабзон - Сива) да се чака докрай.

mistral
14.03.2012 19:46

Много добра идея, трябваше отдавна да има вътрешен човек, защо не и самият С., който да коментира и спори във форума. Много по-интересно е.

Arsenal_England
14.03.2012 18:35

Г-н Георги Сотиров, не е важно дали ще е от големите или малките първенства, важното е да излезе мача. Ако мене ме питате, най предпочитам по малките първенства, било то Сръбско,Хърватско,Чешко,Ирландско,Словенско,Словашко... *smile*

niki_22
14.03.2012 17:58

До коментар [@comment 1002670] от [@user SuperSizee]:

въпросия форум и аз го следя и ти визарам, че след като прочетох прогнозата тук на Сотиров влязох да си набавя още инфо от там и виждам, че изобщо нямаше открита тема за този кръг в Сърбия*angry*
Аз не съм му адвокат ма понеже спечелиш хубави пари от тоя мач и то инфото на въпросция специалист искам да ви кажа да видите в колко часа пусна Сотиров предложението и в колко излиза някаква информация на други места. И целия анализ едвли е преписан защото за Виядинович и Дарко Спалевич знаем ние и сърбите само. Когато пише само статистика и показатели и мен ме дразни ма на такъв анализ и инфо като на тоя мач, на вчерашния и на мъдърлуел нямаше къде да видите. Чети гледай часа и ще вникнеш. Като в някой форум пише, че за един кой си отбор няма да играят тоя, тоя и тоя и че като домакини са с еди какво си показатели и после и като Сотиров го посочи и подчертае кой няма да играе и какви са показателите на тима не значи че преписва.Мислете малко бе амооо 11-ти клас*thumb_down*

wolfbg
14.03.2012 17:24

До коментар [@comment 1002641] от [@user niki_22]:

Ти що ни съ научиш първом на булгарски малко да чатиш, па после въри разпраяй с къв английски си.

green88
14.03.2012 17:03

Ееееех мамицата им гръцка.......тая криза глей кви работи ги кара да правят.... Калите пада с 0:3 и ми дъни фишаааа.......иначе Металац и Металург / тоя вече е в коша/ ще излезнат на 99%....Византийски номера пак....

niki_22
14.03.2012 16:42

казвам не се залага на сляпо това исках да подчертая аз той е озаглавен Специалист не защото е роден с късмет и налучква всички срещи, защото нямаше да работ тук, а само да си налучква значи.Той е Специалист заради инфото което дава и очакванията за развитието на срещитеи и познава детайлно отбори състави схеми и подхода за срещите на тоборите не за друго. Бягат му под-ове Левски-черно море 2:1 с гол в 87 мин. на Черно море Залцбург-Рапид с голове в 87мин и 90мин. Интер=Марсилия с голове в 90та мин с дузпа.Иначе всяка една среща е анализирана и подхода е правилен аз си играх Интер на под 3,5 и залцбург и левски без гол до 20 мин и за мене ефекта от точ човек има.Подоведе и целия им анализ имат най-голям смисъл в първите минути на срещите

fugee
14.03.2012 16:09

Ееей Сотирката много изписал,измориха ми се очите докато го прочета*smile*Сотирка само заради трудът ти ти пожелавам успех!
Щото малчуганите вече ще те прекръстят на проклятието на Сотиров*smile*

niki_22
14.03.2012 16:08

За мене Сотиров има много информация и си личи, че разбира във всеки коментар и нетрябва сляпо да се преписва прогнозата му а да се чете да се трупа инфо и като залагате вие да си правите изводите. Той човека няма и месец още да пускал прогнози и го емнахте. Вие кво искате 30 да предложи и 28 да познае.Ако на 2-3 верни има 1 грешна ще е Ок като предишната седмица както беше.И ако ако не беше по-предишната седмица с малшанса да не познае нищо щеше да си е както ви говора.Чете и си извличайте поуки а не драскайте само. Раднички 1:0 отново като домкин повежда и гол майстора както свършва коментара му е ДАРКО СПАЛЕВИЧ !

Pavel7
14.03.2012 16:17

няма и месец вече, ама за тоя месец ако играеше с пари щеше да е вътре една планина от пари, да ен говорим за хората които подведе в началото и му се довериха на сляпо.

valeribux
14.03.2012 15:19

Сотирка, Сотирка...и на тебе не ти е лесно. Обосновка от 2,000 думи, коефициент 1.54 и мача ако пак не излезне... *joking*

ILKO84
14.03.2012 14:10

Този незнае ли че Поханг са от Корея не от Китай? Аматьор.

Santti
14.03.2012 14:09

Голям мач си избрал. И пак си мисля, че няма да излезе. По скоро х 1-1.

GaLeRiaN40
14.03.2012 14:07

Според мен: От "Прогнозите на специалиста", рубриката трябва да се преименува на "Проклятието на Георги Сотиров-СПЕЦИАЛИСТА'' ! *joking* и вместо ''Залог на деня" да пише ''Заговор срещу г-н Сотиров за деня'' !! *lol*

GreenSnake
14.03.2012 13:50

типстара е много добьр познал е 10/27 ма4а *joking**joking**joking*

green88
14.03.2012 13:10

Калитея 1
Металац - ПОД
Металург Скопие - 1

holigan4e
14.03.2012 12:45

Само не мога да разбера защо се правят прогнози за некви отбори дето не сме ги чували ???

wolfbg
14.03.2012 12:20

Що не играеш ТОТО 6/49, бе?
И спри да преписваш от разни сайтове тъпите им прогнози.
Щом си специалист, требе да знайш, чи требе да познаваш съставите на отборите, имат ли в дадения мач за кво да играят и т.н. и т.н. , чак до тактическата схема с която излизат в дадената среща. Пример: 1. "ИЗНЕНАДАТА" Ман. Юнайтед - Аякс 1-2. Ми немаше изненада. мача си беше ясен, щото сички ги знаем, че МЮ играят колкото им требе, не повече. Тва не е Баерн Мюнхен.
2. МЮ - Атлетик Билбао. Как да залагаш на МЮ, когато ги видиш да излизат на терена с Гигс и Джоунс в средата на терена. Обречена работа.
Ма ти си ГОЛЕМИЯ специалист и не ща да ти се меся.

wolfbg
14.03.2012 17:18

Не съм давал прогнози, а примери. Аз прогнозите си ги пазя за себе си, щот ни съм спициълист.

putopalo
14.03.2012 16:59

лесно се дават прогнози за изминали мачове.

green88
14.03.2012 13:07

Това, че Съра вече е тотално изпаткал, не значи че Манчо не искаха да победят....съвсем дръг е въпроса, че защитата на Манчо е смешна работа...Фъргюсън точно тази купа не я е печелил и съм далеч от мисълта, че я беше отписал в този мач. Сега обаче на Сан Мамес нещата са много сложни....лично за мен "дяволите" тази година са без титла. Само с един Рууни и вечните Сколс и Гигс работата не се получава. А ако играе и Чикчирика , то тогава червените са с 10 души на терена.

skubidu3
14.03.2012 12:08

Защо не вземете най добрите от играта и от тях да се вземат прогнози. Сотиров просто не става!