Прогноза: Ливърпул - Евертън

18:25
Прогноза: Ливърпул - Евертън
В деня, в който финалистите от предпоследното издание на Шампионската лига - Байерн Мюнхен и Интер, ще решават съдбата си в турнира, на "Анфийлд" ще се изиграе едно от най-емблематичните английски дербита. Ливърпул и Евертън ще премерят сили в двубой, който е повече за престиж, отколкото за класиране в лигата. И двата тима изостанаха много от лидерите и до края на сезона ще насочат усилията си във ФА къп.

Междувременно Премиършип се сдоби с нов лидер - Манчестър Юнайтед. Вероятността "дяволите" да дръпнат с още една титла пред хората на Далглиш става все по-голяма и едва ли това се нрави на "червената" част на град Ливърпул. Поне през този сезон за нея ще остане надеждата за спечелване на втора домашна купа, а за "карамелите" - да чакат по-добри времена и евентуално намеса в борбата за топ 4 през 2012/2013.  



Ливърпул и Евертън излизат един срещу друг в отложен мач от 26-ия кръг. Това ще е 217-ото дерби на Ливърпул, като до момента "червените" имат чувствително предимство - 85 победи срещу 66 за Евертън.

Моментната форма на двата състава не определя "тежък" фаворит, като Ливърпул има по-ниски коефициенти заради факта, че е домакин. Разликата в класирането е само две точки в полза на Джерард и компания и "карамелите" безспорно няма да излезнат, пазейки ремито. Възможността да изпреварят градския си съперник няма да им донесе кой знае какви дивиденти, тъй като и Нюкасъл, и Челси са доста далеч, и няма как да става въпрос за включване в борбата за евровизите. Същото се отнася и за Ливърпул, защото се вижда, че съставът е изключително непостоянен, редувайки силни със слаби игри, които в крайна сметка костваха на "червените" възможността да мечтаят за нещо по-сериозно през тази кампания.

В лагера на домакините имат притеснения около здравословното състояние на Даниел Агер и Лукаш, които остават в лазарета на 100%. В пресата на Острова излезе информация, че Стивън Джерард и Глен Джонсън може да са готови за дербито и да вземат дейно участие в него, което не може да не радва Кени Далглиш.

Показателите от последните пет срещи на отбора на шотландеца обаче няма как да го задоволяват, след като момчетата му имат само една победа, при едно реми и три загуби. Успехът дойде срещу Брайтън за Купа Англия и няма как да е показател за състоянието на тима. Купата на лигата донесе позитивни емоции на симпатизантите на клуба, но тя не е с такава тежест в Англия, че да ги зарадва напълно и да удовлетвори желанието им за трофеи. В двубоя със Съндърланд ясно се видя немощта на нападателите да вкарват, като в предходните три мача от Висшата лига те имат само два вкарани гола.   

До края на шампионата за "червените" може би остава борбата за място в Лига Европа, но този турнир не е дразнител за малките английски тимове, та какво остава за Ливърпул. Не на последно място и разликата с Челси и Нюкасъл е серизона, и трудно би била стопена с играта на "червените" от последните седмици. Така или иначе Суарес и компания имат право да играят във втория по престиж клубен турнир на Стария континент през Карлинг, което допълнително ще ги демотивира. В този ред на мисли, смятам, че всички сили до приключването на 2011/2012 ще бъдат хвърлени във ФА къп, където следващият съперник ще е Стоук Сити - напълно преодолим отбор.

Само минути след последния съдийски сигнал на Фил Дауд Дейвид Мойс ще празнува десет години начело на Евертън и вероятно ще иска това да стане, след като той и възпитаниците му са спечелили поне точка на "Анфийлд". Това не изглежда чак толкова невъзможно, тъй като "карамелите" не познават вкуса на загубата от 11.01, което са девет поредни мача, в които те има четири равни и пет победи.

Шотландецът отново ще може да разчита на Пиенаар, който не можа да играе срещу Тотнъм, защото е собственост на лондонския клуб. Единственият контузен е Дарън Гибсън, който ще изгледа срещата от трибуните.

На Евертън предстои мач за ФА къп със Съндърланд, в който ще имат преимуществото да са домакини, но той определено се очертава по-труден, отколкото сблъсъкът на Ливърпул с "грънчарите". Поради "специалния статут" на днешния мач обаче не смятам, че Мойс ще съхрани когото и да било от основните си състезатели и ще иска от тях само и единствено победа.

Прогнозата за мача е доста трудна, като очакваната "единица" се търгува със ставки от 1.70 до 1.85. Предвид гореспоменатата форма на Ливърпул обаче не бих се доверил на този знак. Залог за голове също не е кой знае колко атрактивен, след като в последните си пет мача Евертън има пет "ъндъра", а Ливърпул редува "над" с "под". Именно поради тези прични се насочвам към един доста нестандартен залог, но с много приличен коефициент и по-конкретно - точки картони - 9 и повече (за жълт се дават две, а за червен - 5). Пазарът е подкрепен стабилно и от статистиката от последните години, която "казва", че в три от последните пет издания на дербито той е бил печеливш. Зарядът и настроението по трибуните също ще помогнат за "по-ожесточени" действия на терена. Прогноза: коефициент - картони: 9 и повече точки.       

*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел. 
  
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

fishotot
14.03.2012 10:40

за сички разбирачи по надолу резултата е 3 на 0 за ливърпул

ilio12
13.03.2012 21:13

аз съм го играл Х Евертън нямат загуба 8-9 кръга , а за Ливърпул по - добре да не коментирам , че ще ми се расърдите средно по 1 гол на мач твърде малко само това ще кажа

niki___YNWA
13.03.2012 21:03

с мъка на сърцето ще кажа че няма как да бием, няма кой да ни поведе, тази година пак останахме с празните надежди и търпим обиди от всички. Това ме боли най много, липсата на сърце и душа, няма я онази непримиримост и борбеност, характерни за НАЙ великия клуб на стария континент.

StevieG_YNWA
13.03.2012 20:57

Мача си е Х2 откъдето и да го погледнеш! Не сме в абсолютно никъква форма! Преди не вкарвахме, но поне създавахме положения, а сега - и това не умеем! Последния мач бяхме пълна трагедия, нямаше и спомен от този Ливърпул, който правеше по 30 голови положения на мач. Бяхме просто смешни! Евертън пък победиха Тотнъм и играха доста прилично, за разлика от нас. Ако продължаваме да играем така беззъбо и да пропускаме толкова лесно ситуациите си, едва ли ще бием точно този хитър и опитен отбор на Евертън! Успех все пак и на двата отбора и дано се получи поредното прекрасно мърсисайдско дерби! *smile*

Mitko_Hristoff
14.03.2012 11:04

Язък ти за ник-а и за снимката..*beer* , трябва да вярваш повече в Стиви Джи...

nikshan11
13.03.2012 20:02

остави го тоя Манаф да си гледа да не ги попарят Атлетик отново *lol*

gos13
13.03.2012 19:52

Тоя, ако се пробва за писател, може да има повече успех, че и Манчестър Юнайтед е намесил в прогноза за среща м/у Ливърпул и Евертън.*joking*

gerrard9000
13.03.2012 19:40

със сигурност под 2.5 гола и със сигурност много картони.надявам се да е 1ца.крайно време е да вземем 3 точки.

mafiota83
13.03.2012 19:27

Последно време много сте изпростели особено в опитите си за прогнози можеше да напише просто, че като цяло мача е труден за прогнозиране може всичко да се случи аз давам трудна победа на Ливърпул

Notlike
13.03.2012 19:22

Мачът абсурд да е над 2.5... двата отбора не могат да вкарват тоя сезон. По-скоро твърдо под 2.5!

n0thing
13.03.2012 18:57

Говори,говори и накрая тая тъпа прогноза.. за мене този мач е 1Х - 2:1/2:1 , най-сигурно над 2,5 гола *smile*