Радуканов: Ботев не се страхува от никого

16:03
Радуканов: Ботев не се страхува от никого
"Излизаме срещу, според всеобщото мнение, най-добрия отбор в България в момента. Лудогорец играе техничен и агресивен футбол, но ние сме Ботев Пловдив и не се страхуваме от никой. Излизаме, за да се надиграваме с тях, пък каквото сабя покаже", коментира намеренията на своя отбор за четвъртфиналния двубой за Купата на България старши треньорът на "жълто-черните" Милен Радуканов.

"Цяла седмица се готвим за тази среща. Гледахме противника както в Анталия, така и в първите му мачове от първенството. Силен отбор, още веднъж ще кажа – най-силният според мнението на специалистите. През есента също демонстрираха добър футбол, така че предизвикателството за нас е голямо. Лошият терен ще попречи и на двата отбора. Конкретно на нас ни попречи и в последния мач с Нефтохимик, а и през есента. Ние искаме да играем техничен и атакуващ футбол и няма как лошият терен да е в наш плюс. Опитваме се да го подготвим по най-добрия начин, днес отново го валирахме. Теренът и времето са еднакви и за двата отбора", допълни Радуканов.

"Искрено се надявам, че нашият отбор може да изригне в този мач, стига момчетата да играят освободено и да покажат своите възможности. През есента го направиха срещу друг много добър отбор, който тогава беше във форма – Черноморец. Успяхме да ги отстраним, това е нашата цел и срещу Лудогорец – да продължим в следващата фаза на турнира", заяви още наставникът на "канарчетата".

"Не знам какво разбирате под изненади в състава. Имаме 25 играчи и всеки един от тях трябва да е готов да даде най-доброто от себе си. Най-хубавото е, че всички в отбора са здрави. Ще преценим кой колко и кога ще играе."

На въпрос ще предаде ли Купата, която завоюва с бившия си отбор ЦСКА, Радуканов заяви: "Искам да я предам на собственика Цветан Василев!".

Младият специалист не се притеснява от факта, че от следващия си домакински мач Ботев се мести на стадиона в Брестник. "Единственото, което ме притеснява е, че там не могат да дойдат 10 000 човека, а само за 2-3000. Това се прави за доброто на Ботев. Изграждането на базата, добрите условия за работа и добра школа са в основата на бъдещето. По-правилно ли е да се изсипят пари и след 1-2 години отново да няма нищо. В Ботев се работи постепенно и се надявам, че след време няма да говорим за изгубено време, както се говори сега за изминалите 10 години", завърши Радуканов.

Треньорът на Ботев сподели и впечатленията си от празничната вечер на 12 март.

"Беше страхотно. Всичко, което видях снощи – тържеството, зарята, толкова много въодушевени и усмихнати хора... това е най-важното, хората да обичат отбора си и да го подкрепят... Очарован съм от всичко, което видях", каза Радуканов и добави своите спомени за Ботев от миналото:

"Разбира се, че най-добре си спомням отборът от 80-години. Тогава Ботев играеше много техничен футбол, надиграваше се с всеки. Опитваме се и ние да практикуваме подобен стил – техничен и атакуващ, защото това е марката на Ботев. Не бива да се правят сравнения обаче, защото в миналото имаше големи майстори. Сега положението е по-различно, но времената се менят, играчите също. По-големите си спомнят силните отбори от преди, а след време младите, може би, ще помнят сегашните футболисти."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

atlas
13.03.2012 16:05

Ботев не се страхува ама Радуканов ДА