Купа на Италия - превю

12:15
Купа на Италия - превю
Рома и Интер излизат в 4-ти пореден финал за Купата на Италия в събота. След като спечели наскоро шампионата в серия "А" пред отбора на Роберто Манчини се открива възможността да триумфира с дубъл. През изминалата година, когато Интер триумфира отново със Скудетото, "вълците" спечелиха купата и сега биха желали да повторят този успех отново.

Срещата, която ще се играе на стадион "Олимпико" в Рим може да бъде последна за треньора на "нерадзурите", ако се вярва на появилите се слухове в пресата. Самият Манчини не потвърди тези слухове запазвайки мълчание и наслаждавайки се на третата поредна титла за своя отбор във вътрешния шампионат.

Агентът на Манчини заяви, че неговият клиент остава и през следващия сезон, но все повече се шуми около идването на Жозе Мауриньо и встъпването му в длъжност начело на италианския гранд. Бъдещето на 43-годишният специалист е под въпрос от момента на отпадане в Шампионската Лига, след който той заяви, че е твърде вероятно да напусне след края на сезона.

Рома ще бъде пределно мотивиран да запази спечеленото отличие през изминалата кампания. Те искат да постигнат този успех, за да бъдат възнаградени за красивия футбол, който изповядваха през цялата година. За съжаление на всички в лагера на столичани, Тоти ще бъде отново извън игра поради продължаващото лечение на неговата контузия, но Мирко Вучинич ще заеме отново неговото място в атака.

Интер няма да може да разчита на наказания зашитник Марко Матераци и аржентински нападател Хулио Круз. Кристиан Киву и Естебан Камбиасо са под въпрос поради травми, но шведската звезда Златан Ибрахимович, който се появи в игра през втората част в последния кръг на серия "А" отбелязвайки 2 златни гола ще е на линия.

От известно време Купата на Италия се играе в един мач, а не както преди в два. Жребият в началото на сезона определи стадион "Олимпико" в Рим за домакин на мероприятието и това е доста голям бонус за отбора на Лучано Спалети.

През изминалата година Интер триумфира с титлата, но Рома успя да го победи с общ резултат 7:4. "Вълците" преследват и своята 9-а Купа, а при положение, че спечелят утре вечер, те ще се изравнят с Ювентус по най-много спечелени трофея. От своя страна Интер има до момента 5 отличия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

qxu
24.05.2008 13:00

Рома трябва да победят Интер, иначе не знам. (писането на кирилица е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, моля Ви придържайте се към правилата на сайта! Благодарим Ви!)