Джевизов: Нещата в ДЮШ на ЦСКА са трагични

14:22
Джевизов: Нещата в ДЮШ на ЦСКА са трагични
"Нещата са по-зле от трагични в школата на ЦСКА. Няма школа в България, която да тренира на половин игрище", сподели шефът на "червената" школа Спас Джевизов.

Легендата на "червените" бе гост в студио "Дерби" по повод 30-годишнината от победата на ЦСКА над Ливърпул. На 17 март 1982 година, "армейците" с Джевизов в редиците си отстраниха Ливърпул на четвъртфинал в КЕШ след победа с 2:0 в София.

"Тогава ЦСКА можеше да се готви по европейски. Треньорът беше като един от нас. Ние този отбор го правихме 8 години. Реално трябваше някой да умре, за да влезе друг играч. ЦСКА беше един от четирите най-добри отбора в Европа тогава", припомни си Джевизов. Той не се стърпя и да се оплаче за пореден път от условията в школа на "червените". "Нещата са по-зле от трагични в школата на ЦСКА. Няма школа в България, която да тренира на половин игрище. Представете си такъв клуб да поддържа школа с хандбална площадка. Това ми прилича на извращение. Няма как при такива условия да вадим играчи от добра европейска класа. И все пак го направихме с Иван Иванов, Александър Тонев и Михаил Александров. Държавата ни отне базата на 4-ти километър с едно щракване. Зачеркна се ДЮШ на ЦСКА, не знам дали с цел или не. Но аз от месец и половина не съм оставил децата да не тренират. 7 човека от младежкия национален отбора са юноши на ЦСКА", добави Джевизов. Изненадващо той посочи като школа за пример тази на Славия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация