Босът на "Джизъса" раздавал пачки като бонбони

11:35
Босът на "Джизъса" раздавал пачки като бонбони
Бразилският защитник Клебер, който в момента играе за полския Висла твърди, че престоят му в чеченския Терек Грозни през 2009 година бил златно време.

"При победа всеки футболист на Терек можеше да разчита на премия от 10 000 долара, а ако мачът бе срещу водещ клуб, премията се удвояваше", разказва той през сайта "championat.com".

По думите му чеченският лидер Рамзан Кадыров, който управлява и клуба, е бил честен с играчите. "Аз не играх, но въпреки това той ми плащаше".

"В първия мач за Терек вкарах гол, а Кадиров ми връчи ключове от "Ленд роувър". Но моят съотборник Есаме ме посъветва да поискам пари вместо кола. Кадиров взе ключовете и излезе от съблекалнята. Връща се след пет минутни и ми даде две пачки с банкноти. В едната имаше 60 000 евро, а в другата 60 000 долара".

Бразилецът разказва, че в чеченската столица Грозни нищо не го заплашвало, но винаги е трябвало да бъде предпазлив. "Из града винаги се движех с телохранител, който беше чеченец. В Грозни е важно също да се държи правилно и да не проявяваш високомерност. В противен случай там няма да ви приемат".

В Терек играе атакуващият ни халф Благой Георгиев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация