Пълна подкрепа за Радуканов от ръководството на Ботев

18:26
Пълна подкрепа за Радуканов от ръководството на Ботев
Ръководството на Ботев Пловдив заяви недвусмислената си подкрепата към Милен Радуканов и неговия екип. Доверието си към специалиста, чрез президента на клуба-столетник Юли Попов, изрази мажоритарния собственик Цветан Василев. Управата на Ботев свика специална пресконференция, за да тушира множеството слухове за уволнения на футболисти, треньори и ръководители.

„Г-н Василев иска чрез тази пресконференция да се обърне към феновете на Ботев и да им каже, че той твърдо стои зад спортно-техническото ръководство и най-вече старши треньора Милен Радуканов. Той казва, че това е неговият избор и той вярва на този човек, вярва че се работи правилно и това е пътят да се изгради боеспособен отбор. Според него временните неудачи не бива да ни отчайват, защото наистина това е пътят, по който да се създаде отборът, който ще върне славата и блясъка на Ботев”, заяви Юли Попов от името на Цветан Василев.

„Имахме дълга и ползотворна среща и с представители на феновете след контролата с Чавдар Етрополе. На нея бяха зададени всички въпроси, които вълнуват привържениците на Ботев. В крайна сметка стигнахме до единната позиция, че само заедно – ръководство, отбор и публика – можем да изпълним основната цел пред отбора тази година – влизане в елита”, призна шефът на „жълто-черните”.

„Личното ми мнение е, че отборът може да играе далеч по-добре, отколкото в мача с Нефтохимик. Гледах някои от контролите и смятам, че те могат повече от това, което показаха в първата официална среща. Грешно е да си правим изводи за каквото и да било само от един мач”, завърши Юли Попов.„Селекцията е такава каквато е. Треньорът набеляза доста играчи, но истината е, че някои от тях не искат да играят в „Б” група. Договорихме се с Левски и ЦСКА за Тодор Христов и Адемар, но първият отказа да дойде при нас, а с вторият се случиха други неща. Имаше и футболисти с нереални финансови претенции. Привлякохме играчи, чиито качества пасват на стила, който Милен Радуканов иска да наложи”, каза президентът на Ботев по повод селекцията в тима.

„Базата е приоритет за нас. Предстои изграждането на базата в Коматево и ремонт на стадиона. В тази връзка искам да кажа, че мачът с Лудогорец е последен на стадион „Христо Ботев” за този сезон. Няколко дни след него започва подмяната на терена, а отборът ще се премести на терена на Брестник. Дори да продължим за Купата, няма да играем тук, не сме мислили къде, защото не бива да казваме „хоп” преди да сме скочили. Ако се класираме напред ще го мислим. До месец и половина започваме базата в Коматево. В школата предстои да се създаде нова организация и структура на работа, което включва материална база, методика, селекция, обучение на работещите в нея”, заяви Юли Попов. Попов коментира още въпросите с материалната база и зимната селекция в клуба.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация